ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μ. Γλέζος: Δεν θέλουμε το μπόνους των 50 εδρών!

Ευελπιστώ, ότι δεν θα υπάρξει κάποια διαφωνία στα λεγόμενά του, από άλλα επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ


Σήμερα κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Μέγκα Σαββατοκύριακο», ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, δήλωσε πως μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη βουλή για τον προϋπολογισμό: «η κυβέρνηση έχει χάσει την αρχή της δεδηλωμένης. Αν αφαιρέσουμε τους 50 βουλευτές που λαθραία έχει η κυβέρνηση, στερώντας τους από τα άλλα κόμματα θα καταλάβουμε τι συμβαίνει. Γι’ αυτό και είπα πως αυτός είναι ο μεγαλύτερος πλειστηριασμός».
Απαντώντας σε ερώτηση των παρουσιαστών- Μανώλη Αναγνωστάκη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο-αναφορικά με το τι σκοπεύει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που εκλεγεί πρώτο κόμμα με το «μπόνους των 50 έδρών», ο Μανώλης Γλέζος επανέλαβε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί το μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το πρώτο κόμμα!
Ο Μανώλης Γλέζος δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει λάθος την πρόσφατη δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος είχε καλύψει τον Γιώργο Παπανδρέου για τη φράση “λεφτά υπάρχουν”.

Φορολόγηση πρώτης κατοικίας

Για το ζήτημα των πλειστηριασμών κατοικιών που προωθεί με δόλιο τρόπο η κυβέρνηση, ο Μανώλης Γλέζος επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει και θα το πράξει όταν θα γίνει κυβέρνηση πως θα φορολογείται μόνο το εισόδημα. Ο,τι έχει όμως να κάνει με την προσωπική περιουσία, τα σπίτι που έχει κάποιος για να μένει, η φορολόγηση της κατοικίας θεωρείται αδιανόητη. «Γιατί να φορολογηθεί η περιουσία που δεν προσφέρει τίποτα; Η κατοικία δεν παράγει εισόδημα. Η ιδιοκατοίκηση δεν αποτελεί παραγωγή για να φορολογηθεί» είπε, για να προσθέσει: « αν βέβαια η κατοικία ή οι κατοικίες ενοικιάζονται, σαφέστατα τότε θα φορολογηθούν. Παράγουν εισόδημα».
Θέτοντας οι παρουσιαστές στον Μανώλη Γλέζο το ζήτημα αυτών που διαθέτουν περισσότερες από μία κατοικίες και είναι κλειστές, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε την πρόταση στο να δίνονται για να διαμένουν άστεγοι, κάτι που ο ίδιος έζησε το 1963 στο Παρίσι, όταν η τότε γαλλική κυβέρνηση υποχρέωσε ιδιοκτήτες που είχαν πολλά ακίνητα να τα παραχωρήσουν σε αστέγους για να μείνουν.
Μάλιστα ο ίδιος συμπλήρωσε πως αυτό μπορεί να γίνει και με τις αγροτικές εκτάσεις που δεν καλλιεργούνται στο να νοικιαστούν σε νέους που είναι άνεργοι.
  
 Για τα πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Ερωτώμενος αναφορικά με το φημολογούμενο «φλερτ» νυν και πρώην βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τους δύο δημοσιογράφους, ο Μανώλης Γλέζος τόνισε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ και δεν θέλουμε να «ξεπλυθεί» κανένας με λόγια. Με τις πράξεις όλοι μας κρινόμαστε. Θέλουμε πρώτα απ’ όλα ν’ αναγνωρίσουν τα λάθη τους. Και αυτό το λέω για όλους». 
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο Μανώλης Γλέζος, δεν έκρυψε πως τον έχουν συναντήσει πολλοί πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και στελέχη του κόμματος της συγκυβέρνησης. Στους οποίους ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τι τους λέει: "Αν είστε ικανοί να ξαναφτιάξετε το παλιό ΠΑΣΟΚ όπως τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, κάντε το. Μην έρθετε στο ΣΥΡΙΖΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: