ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Η υπερφορολόγηση της μικρομεσαίας τάξης και η θέσπιση φόρου βλακείας...


Πέρασε μία εβδομάδα από την ατυχέστατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται! Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιοι συνειρμοί λειτουργούν στον εγκέφαλο του υπουργού και οδηγείται σε τέτοια ολισθήματα.  Αυτό, όμως, που γνωρίζω από το βιογραφικό του, είναι ότι ο κύριος αυτός έχει σπουδάσει οικονομικά, είναι τεχνοκράτης και δεν είναι πολιτικός, όπως συνεχώς δηλώνει, γι’ αυτό και ο λόγος του, ισχυρίζεται, εκφράζει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Για μία ακόμη φορά μας απέδειξε με τα λεγόμενά του, πως δεν έχει καμία επαφή με την απόγνωση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των Ελλήνων, που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής. Ως τεχνοκράτης, εστιάζει το ενδιαφέρον του στους αριθμούς, αδιαφορώντας για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειονότητα των ελληνικών οικογενειών. Ενδιαφέρεται για την αύξηση των εσόδων του κράτους και αδιαφορεί για το ποιος πληρώνει.

Οι απίθανες και απαράδεκτες αυτές απόψεις του, προκάλεσαν τη δυσφορία και αγανάκτηση εκατομμυρίων Ελλήνων και ούτε ψύλλος στον κόρφο του. Ανησυχεί για τις αντιδράσεις μόνο ορισμένων βουλευτών και αυτό,  γιατί ανησυχεί πως δεν θα ψηφιστούν οι νέοι φόροι στη Βουλή. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος, για τον οποίο σε προχθεσινή συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχθηκε το λάθος του, διαμηνύοντας ότι "ήρθε η ώρα να πληρώσει και η Εκάλη!" 

Προσωπικά η νέα αυτή δήλωση του υπουργού, μού προκαλεί το γέλωτα, τη θυμηδία και ταυτόχρονα με αηδιάζει. Θυμήθηκε μετά από τέσσερα χρόνια άγριας, άδικης και ανελέητης υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης και των οικονομικά αδυνάτων, ότι πρέπει να πληρώσουν και οι  πλούσιοι της Εκάλης!  
Μετριότητα, Ανικανότητα και Υποκρισία! Το τρίπτυχο της πολιτικής ανευθυνότητας και  κοινωνικής αναισθησίας!
Επειδή, όμως, εμείς οι δάσκαλοι έχουμε μάθει να επιχειρηματολογούμε με παραδείγματα, καταθέτω δημόσια τα στοιχεία της μισθοδοσίας μου για το μήνα Νοέμβριο, για να θυμήσω και να αποδείξω στον υπουργό ότι εδώ και τέσσερα χρόνια μόνο υπερφορολογούμαστε.

ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
249,55 ευρώ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2%:
  46,66 ευρώ
ΤΠΔΥ 1%:            
  23,33ευρώ
ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΛΕΓΓΥΗΣ
  37,43 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ
356,97 ευρώ!!!!

Το παραπάνω ποσό των 356,97 ευρώ, παρακρατείται κάθε μήνα και αντιστοιχεί στο μισό και πλέον μισθό ενός νεοδιοριζόμενου. Τώρα, αν προσθέσουμε φόρο ακινήτων και φόρο καυσίμων δεν μιλάμε για υπερφορολόγηση αλλά για εν ψυχρώ κλοπή του εισοδήματος των μικρομεσαίων! 
Κάποιος, επιτέλους, από το κοινοβούλιο ας προτείνει την θέσπιση φόρου βλακείας για να προσέχουμε τι λέμε και τι πράττουμε.
Συνεχίζω να είμαι ανήσυχος και πολύ προβληματισμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια: