ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Με μεγάλη περιουσία προτίμησε να γίνει πλαστογράφος!

  Κ. Υπουργέ, πείτε μας, πού πλαστογραφούν πινακίδες για μας τα φτωχαδάκια;
news247


Σε μία υπόθεση που δεν τιμά ούτε τον ίδιο ως πρώην υπουργό Μεταφορών ούτε και τον πολιτικό κόσμο εν γένει, πρωταγωνιστεί ο Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα, με πλαστές πινακίδες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, η είδηση της σύλληψής του προκάλεσε σοκ τόσο στη ΝΔ όσο και στην οικογένεια Καραμανλή.

Από το Μέγαρο Μαξίμου έκαναν λόγο για "ιλαροτραγωδία" και παράλληλα υπενθύμιζαν πως ο κ. Σαμαράς έχει να μιλήσει με τον κ. Λιάπη τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, στον "κύκλο" του κ. Καραμανλή ήταν εμφανής η αμηχανία και  μέχρι αργά χθες τη νύχτα, κανείς εκ των συνεργατών του δεν ήθελε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο κ. Λιάπης, ο οποίος μίλησε για απερισκεψία και ζήτησε συγγνώμη, δεν ήταν η πρώτη φορά που προκάλεσε, αρχικά αμηχανία και στη συνέχεια οργή στην παράταξη που τον ανέδειξε και τον "έκανε" υπουργό, σε 3 διαφορετικές 4ετίες. Η πρώτη επί των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και οι άλλες δύο επί των ημερών του Κ. Καραμανλή.

Πιο χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση με το ταξίδι που έκανε με τον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens, Μ. Χριστοφοράκο, προκειμένου να παρακολουθήσει με τον γιο του τον αγώνα της Εθνικής μας Ομάδας ποδοσφαίρου με τη Βραζιλία.

Η κατηγορία που κλήθηκε να αντιμετωπίσει όχι μόνο ο ίδιος, αλλά ολόκληρη η κυβέρνηση Καραμανλή, ήταν ότι ο υπουργός Μεταφορών δέχθηκε να συνταξιδέψει και να διαμείνει σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Γερμανία, με έξοδα του επικεφαλής μίας εταιρείας που συνεργαζόταν με το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα με το υπουργείο του κ. Λιάπη.

Παράλληλα, ο κ. Λιάπης φαίνεται πως είχε κακές σχέσεις και με το πόθεν έσχες, καθώς είχε δηλώσει "εκ παραδρομής", όπως είχε πει ο ίδιος, το σκάφος του ως φορτηγό, ενώ από λάθος είχε διεκδικήσει το ΕΚΑΣ.

"Κακές γλώσσες" αναφέρουν, ότι όλοι αυτοί οι λόγοι, και κυρίως το ταξίδι στη Γερμανία, οδήγησαν τον τότε πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, στην αντικατάστασή του στο υπουργείο Μεταφορών και στη συνέχεια στην άσκηση πίεσης, για να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2009, όπως και συνέβη.
"Η κρίση έχει αγγίξει κι εμένα"

Πριν μπει στο περιπολικό για να μεταφερθεί μάλιστα  από την τροχαία Αγίας Παρασκευής, δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Το ομολογώ".

"Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία" είπε και συμπλήρωσε ότι είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες στους αθηναϊκούς δρόμους. "Έκανα λάθος", ομολόγησε.

Ο πρώην υπουργός εξήγησε πως είναι συνταξιούχος: "Η κρίση έχει αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα, γιατί δεν το κυκλοφορούσα... Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει".
Στην παρανομία για 5.500 ευρώ

Σύμφωνα με τα "Νέα", ο πρώην υπουργός Μεταφορών επιχείρησε να γλιτώσει κάτι παραπάνω από 5.500 ευρώ, καταθέτοντας τις πινακίδες του αυτοκινήτου του.

Το ποσό αυτό προκύπτει από τα τέλη κυκλοφορίας, που είναι 1.320 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 4.000 κυβικών, τον φόρο πολυτελείας - άλλα 3.220 ευρώ - ενώ τουλάχιστον 1.000 ευρώ απαιτούνται για την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: