ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μανώλης Ρασούλης έγραφε στίχους, όταν βομβάρδιζαν το Ισραήλ



Ο Μανώλης Ρασούλης ήταν ένας άνθρωπος, που δεν τον σταματούσε τίποτα. Ούτε καν ο πόλεμος.
Πριν από περίπου μια δεκαετία, κατά τη διάρκεια σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, βρισκόταν μαζί με τον Ισραηλίτη φίλο του Λεωνίδα Πόλικερ σε ένα καταφύγιο. Οι βόμβες έπεφταν βροχή πάνω από τα κεφάλια τους, αλλά ο Ρασούλης δεν πτοήθηκε. Οι συνθήκες πολιορκίας, αντί να τον φοβίσουν, ερέθισαν την καλλιτεχνική του φλέβα. Μέσα στο καταφύγιο, εκείνος έγραφε στίχους και ο φίλος του μουσική.

Τα τραγούδια αυτά δεν ηχογραφήθηκαν όσο ο Ρασούλης ήταν στη ζωή. Τον Δεκέμβριο του 2012, κυκλοφόρησε ο δίσκος «Τρίπλα», με δεκατέσσερα ανέκδοτα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη και ερμηνεία Χαρούλας Αλεξίου. Ένα από αυτά, ήταν και το τραγούδι που έγραψε την ώρα του βομβαρδισμού. Τίτλος του «Στιγμές».


Ο Λέων Πόλικερ, είναι ένας από τους διασημότερους τραγουδοποιούς στο Ισραήλ. Η μητέρα του ήταν από την Τρίπολη και ο πατέρας του από τη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χάιφα του Ισραήλ, αλλά δηλώνει Έλληνας.
Ο Πόλικερ είναι ένας μεγάλος πρεσβευτής της ελληνικής μουσικής στο Ισραήλ.

Στην παρουσίαση του δίσκου, που έγινε μετά τον θάνατο του Μανώλη Ρασούλη, έδωσε το παρόν και όταν ρωτήθηκε για τον Ρασούλη, είπε: «Είχε την τρέλα του, αλλά ήταν τίμιος άνθρωπος. Πολύ τίμιος και τζίνιους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: