ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ή ΑΠΛΑ ΣΥΣΚΕΨΗ;

 

Οι σχολικοί σύμβουλοι της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, προσκαλούν τους Διευθυντές/ντριες και τους/τις προϊσταμένους σχολικών μονάδων (Δημοτικά-Νηπιαγωγεία) να συμμετάσχουν στην επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: "Οι διαδικασίες αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου στις σχολικές μονάδες". Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00-13:00, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς.
Οι σχολικοί σύμβουλοι στο σχετικό έγγραφο που απέστειλαν στις σχολικές μονάδες, επισημαίνουν και υπενθυμίζουν* ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ.2 του ΠΔ 201/1998! (Η επισήμανση είναι ενημερωτική ή εκφοβιστική; Την πρώτη τη δεχόμαστε ευχαρίστως όσο για τη δεύτερη ουδέν σχόλιο, μέρες που 'ναι.)
Παρόμοια αναφέρονται και στο άρθρο 12 του ΠΔ 200/98 (οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων)
Πάντα είχα μία απορία για όλα αυτά τα προγράμματα επιμόρφωσης που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.
Πού καταλήγουν τα σχετικά κονδύλια; Στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν δεν προβλέπεται κάποια αποζημίωση;
Άρθρο 14 παρ. 2 ΠΔ 201/98
Με πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου και εφόσον κρίνεται απαραίτητο, πραγματοποιούνται συσκέψεις με εκπ/κούς ενός ή περισσοτέρων σχολείων σε ώρες που δεν εμποδίζεται η διδακτική εργασία, πέραν αυτών που προβλέπονται από την παρ. 1 α του άρθρου 11 αυτού του Π.Δ. για ανταλλαγή απόψεων και εξέταση θεμάτων που συνδέονται με τον προγραμματισμό και το συντελούμενο εκπαιδευτικό έργο. Οι συσκέψεις αυτές μπορούν να γίνονται και τις ώρες 12.00 με 14.00.
*Παρ. 4 του ίδιου άρθρου
 Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι υποχρεωτική στις συναντήσεις και συσκέψεις, στις οποίες καλούνται από το Σχολικό Σύμβουλο, σύμφωνα με το εδάφιο στ της παραγράφου 1 του άρθρου 55 του Ν. 1566/85.*
*Άρθρο 55 Ν.1566/85
στ) Να μετέχουν σε επιμορφωτικές δραστηριότητες, όταν καλούνται από τους σχολικούς συμβούλους ή να αναλαμβάνουν την πραγματοποίηση διαλέξεων και σεμιναρίων, στα πλαίσια των παραπάνω επιμορφωτικών δραστηριοτήτων

Συνάδελφοι,
Επανέρχομαι μετά και το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Δ.Σ. του συλλόγου μας, αισθανόμενος επιτακτική την ανάγκη να ενημερώσω για μία ακόμη φορά όλους σας και εύχομαι να γίνω κατανοητός για να μην χρειαστεί να επανέλθω, αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 
Οι εν λόγω συσκέψεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια της απόφασης του υπουργείου να γενικεύσει το πιλοτικό πρόγραμμα της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας. 
Συνάδελφοι,
Στις συγκεκριμένες συσκέψεις δεν γίνεται καμία μα καμία αναφορά και ενημέρωση από την πλευρά των σχολικών συμβούλων  για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που αναφέρει το πρόσφατα δημοσιευμένο ΠΔ152/2013. 

Αγαπητοί/ές, συνάδελφοι του Διοικητικού συμβουλίου του τοπικού μας συλλόγου,
Διευκρινίζω, για να μπορούμε επιτέλους να συννενοούμαστε, ότι άλλο πράγμα είναι η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, που ούτως ή άλλως, την εφαρμόζουμε σε ένα βαθμό, ως απολογισμό κάθε σχολικής χρονιάς, με αποδέκτες τόσο τον Διευθυντή Εκπαίδευσης όσο και τους σχολικούς συμβούλους και τελείως διαφορετικό πράγμα είναι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού ως άτομο, που αναφέρει το προεδρικό διάταγμα 152/2013. 
Μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικές διαδικασίες και γι' αυτό οφείλουμε να είμαστε στις αποφάσεις και ενέργειές μας προσεκτικοί και σώφρωνες, γιατί κινδυνεύουμε  από "αδειασμα" εκ μέρους του υπουργείου, με άμεσο κίνδυνο την απομόνωσή μας από την κοινωνία σε μια συγκυρία καθόλου ευνοϊκή για τον κλάδο μας.
Ως εκπρόσωπος όλων των εκπαιδευτικών στο υπηρεσιακό συμβούλιο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς, είμαι υποχρεωμένος να παρέχω άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους/τις συναδέλφους.
Τώρα, για το ποιοι θέλουν ή δεν θέλουν και με ποια μορφή την αξιολόγηση, σας παραπέμπω στις ιστοσελίδες όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΔΟΕ. 
Σε τοπικό επίπεδο θα ήθελα πολύ να γνωρίζω τη θέση και της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Καστοριάς.
Η ενημερωτική συνάντηση με τους σχολικούς συμβούλους

Πάντα ειλικρινής και συνεπής
Ο Αιρετός σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: