ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Περί διαδικασιών και συνεδριάσεων...- Οι Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Συνεχίζω να μην είμαι έτοιμος για τις καθιερωμένες ευχές, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς...

Συνάδελφοι,
Σας υπενθυμίζω ότι αύριο 5 Σεπτεμβρίου, το υπηρεσιακό συμβούλιο, θα τοποθετήσει τους λειτουργικά υπεράριθμους εκπαιδευτικούς(17 δασκάλους, 10 Νηπιαγωγούς και 1 Φυσικής Αγωγής) σε λειτουργικά κενά σχολικών μονάδων. Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, εκτός απροόπτου, το υπηρεσιακό συμβούλιο θα τοποθετήσει όλους όσους βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, όσοι αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΠΕ και όσοι αιτούνται απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ. Αύριο 5 Σεπτεμβρίου, θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.
Συνάδελφοι,
Επειδή τα θέματα των υπηρεσιακών μεταβολών (υπεραριθμίες, μεταθέσεις, αποσπάσεις) είναι λεπτά και ευαίσθητα, και η σχετική νομοθεσία είναι δαιδαλώδης, η αυριανή μέρα εκτιμώ ότι θα είναι αρκετά δύσκολη, ώστε ο υπηρεσιακό συμβούλιο να μπορέσει να ικανοποιήσει τις επιθυμίες όλων των συναδέλφων.
Η πολυετής εμπειρία μου, δεν μου επιτρέπει πριν τις συνεδριάσεις να λέω και να γράφω πολλά, αποφεύγοντας συστηματικά τις βεβιασμένες και επιπόλαιες ανακοινώσεις περί διαδικασιών. Πολύ δε περισσότερο δεν θα ανακοίνωνα σε συναδέλφους την επιτυχή ή ανεπιτυχή έκβαση της υπόθεσής τους, πριν τη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου. Και πάλι με βάση την πολυετή εμπειρία μου, σας ομολογώ ότι, για να είσαι  αποτελεσματικός και χρήσιμος δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά έργα. 
Όλα αυτά τα χρόνια που σας υπηρετώ στο υπηρεσιακό συμβούλιο, σας αναφέρω ότι προσπαθούμε να λειτουργούμε αθόρυβα, ευέλικτα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά, ικανοποιώντας το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων, χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα κανενός.
Συνάδελφοι,
Από τη μεριά μου σας διαβεβαιώνω, ότι θα λειτουργήσω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στις προσεχείς συνεδριάσεις, που αφορούν τις προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών εντός ΠΥΣΠΕ.
Τα αποτελέσματα έπονται των ενεργειών και οποιεσδήποτε κατ΄ιδίαν, πρώιμες και επί σκοπού ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, είναι τόσο επισφαλείς και επικίνδυνες όσο και κατασταλτικές των διαδικασιών, διότι όπως είναι προφανές τις καταργούν.
Εξάλλου, γι’ αυτό συνεδριάζουν τα συμβούλια…

 ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών, που έστειλα στη Διδασκαλική Ομοσπονδία ως αιρετός, με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών για τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, είναι:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
ΠΕ70
10
ΠΕ60
2
ΠΕ71
14
ΠΕ61
1
ΠΕ16
6
ΠΕ32
2
ΠΕ08
3
ΣΥΝΟΛΟ
38

Πάντα στη διάθεσή σας, με συνέπεια, σοβαρότητα, σύνεση και αποτελεσματικότητα.
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

3 σχόλια:

Rania είπε...

Κύριε Οικονομίδη δεν είναι άδικο να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών πριν ολοκληρωθεί η β φάση αποσπάσεων έχουν διαλυθεί χιλιάδες οικογένειες
Σας ευχαριστώ

Rania είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Λεωνίδας Οικονομίδης είπε...

Μόνο άδικο! Χωρίς λογική!