ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών: 11-2, 10-3 ή αξιοκρατία;

 Πολύ μαγείρεμα... ξεπεράσετε και τους προηγούμενους!

Το Γενάρη του 2013, η εσωτερική τρόικα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) μοίρασαν με κομματικά κριτήρια τις 13 θέσεις περιφερειακών διευθυντών: 7 ΝΔ,  4 ΠΑΣΟΚ και 2 ΔΗΜΑΡ.
Θυμάμαι ότι ακολούθησε πανδαιμόνιο από τις ανακοινώσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων προσκείμενες και στο σημερινό κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Συγκεκριμένα είχαν καταγγείλει την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ότι με το διορισμό κομματικών στελεχών επιδιώκεται ο πλήρης έλεγχος και η υποταγή της εκπαίδευσης, για την προώθηση αντιεκπαιδευτικών μέτρων.
Θυμάμαι επίσης, ότι διαφωνούσαν εντονότατα με τις διαδικασίες και το νομοθετικό πλαίσιο επιλογής των υποψηφίων περιφερειακών διευθυντών!
Δύο χρόνια μετά οι συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς να αλλάξουν τη διαδικασία επιλογής, προσπαθούν να συμφωνήσουν ποιοι θα είναι οι νέοι περιφερειακοί διευθυντές. Η θέση του Κουράκη είναι ίδια με των προηγούμενων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), δηλαδή, κομματικά στελέχη και μοιρασιά μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Ο αναπληρωτής υπουργός, δήλωσε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, ότι οι περιφερειακοί διευθυντές θα πρέπει να είναι έμπιστα πρόσωπα! Αλήθεια, ο κ. Κουράκης, πώς αποτιμά την εμπιστοσύνη; προφανώς τη μετρά με το κομματικό του "εμπιστόμετρο"Αυτό αυτόματα σημαίνει πως οι μη ψηφίσαντες ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούνται να επιλεγούν! Στο ίδιο έργο θεατές!

Ο Μπαλτάς διαφωνεί...
Υπάρχει όμως και η διαφορετική άποψη του υπουργού κ. Μπαλτά, ο οποίος ισχυρίζεται πως πρέπει επιτέλους να επιλέγονται οι ικανοί και οι άξιοι, ανεξάρτητα ιδεολογικών και κομματικών αντιλήψεων. Ο υπουργός αυτή τη στιγμή είναι η φωνή της λογικής εκφράζοντας τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την αυτονόητη αποκομματικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Του φαίνεται αδιανόητο να συντηρούνται και να επαναλαμβάνονται οι πρακτικές και οι μέθοδοι των προηγούμενων...
Θυμόμαστε τη δήλωση του υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά, η οποία κατά την άποψή μου, είχε θετική ανταπόκριση από το σύνολο των εκπαιδευτικών της χώρας.
«Δεν έχουμε κανένα λόγο να διορίσουμε ανθρώπους που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ», είχε δηλώσει ο συνετός και σώφρων κ. Μπαλτάς. 
 Δεν νομίζω όμως, να συμμερίζονται αυτή την άποψη οι υπόλοιποι στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ.
Παζάρια για 10-3 ή 11-2!
Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι οι ΑΝΕΛ θέλουν τρεις περιφερειακούς και ο ΣΥΡΙΖΑ τους προσφέρει δύο. Η μία, μάλλον, θα είναι η περιφερειακή διεύθυνση της Δυτικής Μακεδονίας.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
αντισταθείτε, γιατί αν επαληθευθούν οι παραπάνω πληροφορίες, τότε έχουμε επανάληψη της διαδικασίας του 2013,  με αλλαγή προσώπων και όχι αλλαγή πολιτικής!
Η παροιμία "άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς" για πολλοστή φορά θα είναι επίκαιρη.
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: