ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ''Μείζον πολιτικό, νομικό και ηθικό ζήτημα δημιουργεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που «βάζει χέρι» στα αποθεματικά φορέων του δημοσίου και των ΟΤΑ''

22.04.2015
Μείζον πολιτικό, νομικό και ηθικό ζήτημα
δημιουργεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
που «βάζει χέρι» στα αποθεματικά φορέων του δημοσίου και των ΟΤΑ.
 
 «Σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας εγείρει η μαζική διαδικασία ψήφισης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος Μια διαδικασία η οποία προβλέπεται από το Σύνταγμα για έκτακτες και απρόβλεπτες περιπτώσεις, έχει μετατραπεί σε φάμπρικα ψήφισης σκληρών οικονομικών μέτρων που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα περνούσαν ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο. Πιο απλά, ένα άρθρο του Συντάγματος χρησιμοποιείται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης μόνο και μόνο για να παραμείνουν γερά γαντζωμένοι στην εξουσία.» (www.koutipandoras.gr, 14 Ιανουαρίου 2013). Αυτές οι απόψεις κυριαρχούσαν, ορθώς,  δυο χρόνια πριν, όταν η τότε συγκυβέρνηση χρησιμοποιούσε τη διαδικασία της ψήφισης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Την 21η Απριλίου 2015 επέλεξε μια άλλη συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) για να εφαρμόσει την ίδια ακριβώς τακτική και να «βάλει χέρι» στα ταμειακά διαθέσιμα των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης «επενδύοντάς» τα, υποχρεωτικά, στην Τράπεζα της Ελλάδας, με την δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μέσα σε λιγότερο από εκατό (100) ημέρες διακυβέρνησης, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
Αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει με τους χειρισμούς της και την στρατηγική της οργανωμένης πλέον «ασάφειας»,  προχωρά σε ενέργειες που δημιουργούν μείζον πολιτικό, νομικό και ηθικό ζήτημα και καταγγέλλονται – σταχυολογώντας από δηλώσεις εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των άλλων φορέων που θίγονται από την Πράξη αυτή - ως «προδήλως αντισυνταγματικές», «απαράδεκτες» και «δείγματα θεσμικής εκτροπής».
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση λειτουργεί προσεταιριζόμενη πρακτικές που συλλήβδην καταδίκαζε όσο ήταν στην Αντιπολίτευση (βλ. χαρακτηριστικά τις δηλώσεις της νυν Προέδρου της Βουλής όσο και του νυν Υπουργού Νίκου Βούτση, ως τότε γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στις 11/12/2012) δημιουργεί αισθήματα οργής, αγανάκτησης αλλά κι έντονου προβληματισμού και ανησυχίας για την πορεία που έχει πάρει η οικονομία αλλά, κατά κύριο λόγο και η χώρα.
Αλήθεια πώς είναι δυνατό η σημερινή κυβέρνηση που δια του τότε κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι «η διαδικασία δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» και ότι «οι διαδικασίες αυτές είναι απαράδεκτες, δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα και είναι διάτρητες», με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δεσμεύει, επί της ουσίας, τα διαθέσιμα Φορέων Δημοσίου και Ο.Τ.Α. αφήνοντας επικίνδυνα ανοικτό το ενδεχόμενο της δέσμευσης των, ήδη ελάχιστων κονδυλίων, που προορίζονται για την… υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων; Αυτή η υποκριτική στάση αποκαλύπτει πλήρως την σκληρή πραγματικότητα.
Εμείς, ως λειτουργοί της εκπαίδευσης που πλήττεται ανελέητα εδώ και χρόνια από τις απάνθρωπες και άδικες μνημονιακές πολιτικές, δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε την εφαρμογή ολοκληρωτικών πρακτικών (με «αριστερό» πρόσημο αυτή τη φορά) που προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα σε σχέση με ότι είχαμε ζήσει ως τώρα αναφορικά με την λεηλασία των χρημάτων του ελληνικού λαού.
Καλούμε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί, να μην κυρώσει και να μην εφαρμόσει την Πράξη αυτή και τους εκπαιδευτικούς να είναι έτοιμοι για αγώνες που οι επικίνδυνοι και ανερμάτιστοι κυβερνητικοί χειρισμοί καθιστούν απαραίτητους.
 
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος
 
Ο Γενικός Γραμματέας
 
 
 
Μάνος Ανδρουλάκης
 
Κώστας Χριστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: