ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΕΝΦΙΑ: Ο φόρος που "τρώει" τις κυβερνήσεις

 Κύριε, πρωθυπουργέ, το  προσωρινό χαράτσι που μετατράπηκε σε μόνιμο με τη μετονομασία  ΕΝΦΙΑ, έδωσε τη χαριστική βολή σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ-ΔΗΜΑΡ...

Στη χθεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό», ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση πολίτη, ανέφερε πως, αν η κυβέρνηση δεν πιάσει τους στόχους για 1,2% πρωτογενές πλεόνασμα και 1,4%  ανάπτυξη,  ο ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει και για το 2015!
Ο νεοκλεγείς και πολλά υποσχόμενος πρωθυπουργός, γρήγορα ξέχασε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και επίσης γρήγορα ελησμόνησε ότι το άδικο και δυσβάσταχτο «χαράτσι» Βενιζέλου (ειδικό τέλος ακινήτων), το οποίο με τις ευλογίες Σαμαρά, Βενιζέλου  Κουβέλη, αντικαταστάθηκε με τον άγριο  Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), «έριξε» τρεις κυβερνήσεις και κατατρόπωσε στις εκλογές τρία πολιτικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ).

Οι εμπνευστές του ΕΝΦΙΑ παραδέχθηκαν, έστω και καθυστερημένα, ότι η επιβολή του  ήταν μέγα λάθος, κάτι που  ομολόγησε δημόσια και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, υποσχέθηκε ότι  θα καταργούσε τον απαράδεκτο ως άκρατα άδικο αυτόν φόρο, μόλις γινόταν κυβέρνηση και στη θέση του θα ψήφιζε  έναν δικαιότερο, ο οποίος θα αφορούσε μόνο τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. 
Τρεις μήνες μετά τις εκλογές, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάς ανακοινώνει δημόσια, πως, αν τα οικονομικά μας δεν πάνε καλά και όπως ξεκάθαρα φαίνεται, δεν πάνε καλά, αφού ούτε καν το επίδομα πετρελαίου δεν δύνανται να καταβάλουν στους δικαιούχους, ο ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει και για φέτος!!

Κύριε, πρωθυπουργέ, αν τελικά κληθούμε να καταβάλουμε και πάλι τον ΕΝΦΙΑ, αυτόν τον παράλογο φόρο, τον φόρο λαιμητόμο, αυτό θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη της κυβέρνησή σας, για τη συντέλεση της οποίας οφείλεται να απολογηθείτε στον ταλαίπωρο ελληνικό λαό, που σας ψήφισε ευελπιστώντας...
Όσο για τη μελλοντική σας τύχη, την οποία, ειρήσθω εν παρόδω προβλέπω δυσοίωνη, πιστέψτε με δεν νοιάζεται κανείς πλην υμών!!!, γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου τι κι αν μιλάτε για σχοινί; η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων πολιτών σφίγγει, η ασφυξία καραδοκεί και υμείς... χαριεντίζεστε και επαίρεστε! Η φωτιά εκεί που πέφτει εκεί καίει! 
Εν κατακλείδι, σας παραθέτω τον ορισμό του όρου φτώχεια-πτωχεία κατά Μπαμπινιώτη:"έλλειψη των αναγκαίων οικονομικών πόρων, κατάσταση ανέχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: