ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Βαγγέλη, το μέλλον ανήκει στον συνυποψήφιό σου και το γνωρίζεις. Άκου την καρδιά σου...

Εν Άργει Ορεστικώ, 5 Ιανουαρίου 2016

Θα συμφωνήσω με την άποψη του Μεϊμαράκη, πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα τον ψήφιζε, ΑΝ δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος.  
Εκτιμώ όμως πως, ΑΝ ζούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, για το συμφέρον πρώτα της χώρας και μετά της παράταξης, θα ετύγχανε την προτίμησή του(αυτή τη χρονική στιγμή και συγκυρία) ο νεότερος εκ των δύο, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Θα είστε έτσι... την επομένη της εκλογής;
Στις 10 Ιανουαρίου 2016 δεν κρίνεται απλά το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, αλλά της ίδιας της χώρας μιας και ο πρόεδρος θα είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πιστός στρατιώτης από τα "γεννοφάσκια" του στις επάλξεις της παράταξης, στην αναμέτρηση της 20ης Δεκεμβρίου, τιμήθηκε από την πλειονότητα των νεοδημοκρατών για την έντιμη, αξιοπρεπή, συνεπή και συνετή στάση του, για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο κόμμα όλα αυτά τα χρόνια ανεξάρτητα από το ποιος ηγείτο, αφού από το 1984 μέχρι σήμερα στήριξε έμπρακτα και αδιαπραγμάτευτα  όλους τους εκλεγμένους προέδρους του κόμματος. Τίμησε την παράταξη και τιμήθηκε τα μάλα, διατελώντας υπουργός και πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Ο έμπειρος και κομματικός, αξιότιμος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρόσφερε με το παραπάνω στο κόμμα μέσα στο οποίο ανδρώθηκε κυριολεκτικά και πολιτικά. 
Η παράταξη σήμερα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό, χρειάζεται πρόεδρο νέο μα και έμπειρο, καινοτόμο και με βούληση, ο οποίος δεν θα αρκεστεί απλά στη διαχείριση της υπάρχουσας ξεπερασμένης κατάστασης, αλλά θα προβεί στην ανασυγκρότηση αρχικά του κόμματος και κατ' επέκτασιν-ως μελλοντικός πρωθυπουργός-της ίδιας της χώρας.
Κατά γενική ομολογία από τους δύο αξιόλογους πολιτικούς που διεκδικούν την αρχηγία της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, τα παραπάνω βαρύνουσας σημασίας χαρακτηριστικά τα διαθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ουδείς, σύμμαχος ή αντίπαλος, κομματικός ή μη, αμφισβητεί τις ικανότητες του κρητικού πολιτικού, ο οποίος-εκτός των άλλων-οραματίζεται μία πολιτική στάση στη σύγχρονη Ελλάδα μακριά από λαϊκισμούς και κίβδηλες υποσχέσεις, αφού ο λόγος του, απόρροια και της οικογενειακής του κουλτούρας, εκφράζει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, ειπωμένη χωρίς φόβο και πάθος...
Δεν είναι τυχαίο, που οι κ.κ. Μεϊμαράκης, Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας κατά την προεκλογική τους εκστρατεία, είχαν εκφραστεί  με κολακευτικά λόγια για τον συνυποψήφιό τους Κυριάκο Μητσοτάκη. Και οι τρεις είχαν δηλώσει- εμμέσως πλην σαφώς-πως στη διαδικασία της 10ης Ιανουαρίου θα στήριζαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εφόσον φυσικά οι ίδιοι θα απείχαν.
Ο αξιότιμος και αξιοσέβαστος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο επί τριάντα χρόνια εγγυητής της ενότητας της παράταξης, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία του κόμματος, θα πνεύσει αύρα εκσυγχρονισμού και εξυγίανσης και θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα, ώστε η Νέα Δημοκρατία να κάνει ένα δυνατό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα, μία επανεκκίνηση, ενέργειες αναγκαίες που θα εγγυηθούν το αίσιο μέλλον αυτής της παράταξης. Με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία θα διευρύνει τα όριά της προσελκύοντας νέους ψηφοφόρους από τη δημοκρατική δεξιά ως τις παρυφές της κοινοβουλευτικής αριστεράς και θα μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο κόμμα, που θα στηρίζεται στη γόνιμη σύνθεση τάσεων και απόψεων και όχι στη στείρα και άγονη παλαιοκομματική αντιπαράθεση.   
Τώρα κατά την άποψή μου είναι η κατάλληλη στιγμή, ο πρώην πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος, ο αγαπητός Βαγγέλης, να γράψει ιστορία! Λίγες ώρες πριν τον εορτασμό των Θεοφανείων με σθένος, αποφασιστικότητα, θάρρος και γενναιότητα, να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, να παραμείνει εγγυητής και θεματοφύλακας της ενότητας και με τη γενναία και γιγάντια απόφασή του, να δώσει την ευκαιρία αφ' ενός σε έναν νέο, έμπειρο, συγκροτημένο, συνεπή, υπεύθυνο και εργατικό πολιτικό να ηγηθεί του κόμματος και αφ' ετέρου στον ταλαιπωρημένο λαό αυτού του πολύπαθου τόπου να αξιοποιήσει το νέο και πολλά υποσχόμενο αυτόν πολιτικό, ο οποίος ως πρωθυπουργός με τη λογική του θα δώσει ένα τέλος στον παραλογισμό, τη νοσηρότητα, την ιδιοτέλεια, την αναξιοκρατία, το λαϊκισμό και τον ευτελισμό του πολιτικού συστήματος.

Καλή φώτιση...
Πάντα ανήσυχος
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: