ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ο μεταρρυθμιστής Μητσοτάκης, που δεν ανέχεται ανοησίες και λαϊκισμούς

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
«Ο μεταρρυθμιστής υπουργός που έκανε την έκπληξη»
Για έναν «μεταρρυθμιστή υπουργό» που δεν ανεχόταν ανοησίες κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία σχολιάζουν τη «νίκη-έκπληξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο 47χρονος γιος πρώην πρωθυπουργού, είχε χαρακτηριστεί ο outsider των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με στελέχη του κόμματος να υποστηρίζουν ανοιχτά τον βετεράνο κ. Μεϊμαράκη» γράφουν σε άρθρο τους οι Financial Times, και συνεχίζουν: «Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Ιούνιο, και όλοι περίμεναν να παγιώσει τη θέση του στον β’ γύρο των εκλογών». 

Ο Mujtaba Rahman, αναλυτής του Eurasia Group, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι η νίκη Μητσοτάκη είναι «καλά νέα». «… Είναι έξυπνος και ικανός οικονομικός μεταρρυθμιστής, και αρεστός τόσο στις Βρυξέλλες όσο και το Βερολίνο» τόνισε ο κ. Rahman, και συνέχισε: «Είναι, όμως, λιγότερο πιθανό να συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας [σ.σ. στην Ελλάδα] και τις πιθανότητες πρόωρων εκλογών». 

Για «νίκη-έκπληξη» κάνει λόγο με τη σειρά της και η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal». «Ο κ. Μητσοτάκης, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται ευρείες μεταρρυθμίσεις με προσανατολισμό στις αγορές, κέρδισε την υποστήριξη των ψηφοφόρων που πιστεύουν ότι το συντηρητικό κόμμα θα πρέπει να έχει πιο καθαρή θέση στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων» αναφέρει η εφημερίδα, και συνεχίζει: «Η ΝΔ ήταν μέρος των κυβερνήσεων που εφάρμοσαν τα ελληνικά προγράμματα διάσωσης από το 2012 έως το 2014, αλλά η δέσμευσή του κόμματος σε μεταρρυθμίσεις της ελεύθερης αγοράς ήταν ασταθής».

Το Γαλλικό Πρακτορείο χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη μεταρρυθμιστή που «δεν ανέχεται ανοησίες» αλλά τονίζει ότι παρότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ κατάφερε να νικήσει τον βετεράνο αντίπαλό του Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τώρα θα πρέπει να αναμετρηθεί με τον «χαρισματικό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: