ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ο Παυλόπουλος ταυτίζεται με τον Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό

Καινούριο φασούλι η "προσωπική διαφορά" για μισθωτούς και συνταξιούχους! Εκτιμώ ότι προσεχώς θα μετατραπεί σε "προσωπική μείωση"!
aftodioikisi.gr
Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ δήλωσε ότι ταυτίζεται σε αυτή τη μάχη, με τον τρόπο που μπορεί, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ερωτηθείς για τις επικουρικές συντάξεις, επεσήμανε ότι το σχέδιο είναι να μην μειωθούν ούτε εκείνες, βασιζόμενες στον μηχανισμό της «προσωπικής διαφοράς», ο οποίος, όπως είπε, είναι εγγυημένος και μετά το 2018.
Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ, ανέφερε οι δύο βασικές καινοτομίες της μεταρρύθμισης, θα είναι πρώτον ότι θα υπάρχουν ενιαίοι κανόνες για όλους και δεύτερον ότι καθιερώνεται η εθνική σύνταξη που δεν χρηματοδοτείται από τις εισφορές, αλλά από τη φορολογία.
Πρόσθεσε δε ότι η εθνική σύνταξη αποτελεί βάση και ότι θα τη δικαιούνται και ασφαλισμένοι που δεν είχαν σταθερή εργασία, ενώ τη χαρακτήρισε καλύτερη και δικαιότερη από το ΕΚΑΣ.
Όπως είπε, οι δανειστές δεν έχουν ενιαία στάση και αποκάλυψε ότι ορισμένοι από αυτούς «βλέπουν» το συνταξιοδοτικό σαν να είναι ιδιωτική ασφάλιση.
Ο υπουργός Εργασίας καταλόγισε σε προηγούμενες κυβερνήσεις ότι επιθυμούσαν να μεταθέσουν το βάρος στις επόμενες γενιές ενώ ανέφερε ότι οι εισφορές θα γίνονται από όλους, ανάλογα με το εισόδημα.
Τόνισε δε ότι είναι εγγυημένες από το κράτος οι νέες συντάξεις, ενώ έκανε λόγο για πλήρως κοστολογημένες προτάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.
Ο κ. Κατρούγκαλος άφησε αιχμές κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν γίνεται να κάνουν τους φίλους των συνταξιούχων αυτοί που έκαναν 12 μειώσεις στις συντάξεις».
Παράλληλα, ανέφερε ότι τα ενιαία κριτήρια θα φέρουν και ταχύτερες συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: