ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος με την παρουσία Θεολόγων από όλη τη χώρα


Η διδασκαλία των θρησκευτικών σε γυμνάσια και λύκεια και η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να απαλλάσσονται οι μαθητές από το μάθημα χωρίς καμία αιτιολογία θα απασχολήσουν τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία θα συνεδριάσει το απόγευμα.
Το παρών θα δώσουν οι κοσμήτορες των θεολογικών σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τα Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ενωσης θεολόγων και του Πανελλήνιου θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ . Εν τω μεταξύ, για το θέμα της διδασκαλίας. Στα όπλα οι θεολόγοι όλης της χώρας για το θέμα διδασκαλίας των θρησκευτικών των θρησκευτικών δριμεία κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και η Ενωση θεολόγων Ημαθίας.
Συγκεκριμένα επισημαίνει: "Η νέα κυβέρνηση, με τον ερχομό της στην εξουσία, προσπάθησε να αποδυναμώσει την ισχύ του μαθήματος των θρησκευτικών, προωθώντας αντισυνταγματικά τις εύκολες απαλλαγές από το μάθημα. Αφού δεν τα κατάφερε... επιθυμία της είναι να διδάσκονται τα παιδιά ένα άχρωμο, άοσμο, βαρετό μάθημα ανάλυσης θρησκειών, χωρίς ηθοπλαστικό χαρακτήρα, μακριά από την ιστορική μας συνείδηση και πορεία, ένα μάθημα δηλαδή πρόδρομος της τελικής κατάργησης του". 
Η ένωση τοποθετήθηκε και επί του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλοφίλων, σημειώνοντας πως αρνούμαστε να δεχτούμε ότι προάγει την κοινωνία μας ή λύνει προβλήματα που δήθεν τόσα χρόνια ήταν άλυτα . Εκτιμά, ακόμα, ότι η θεσμοθέτηση ενός τέτοιου τραγικού νομοθετήματος πλήττει τον θεσμό της οικογένειας, γκρεμίζει ηθικές αξίες του τόπου και δημιουργεί ερωτήματα για τα πρότυπα που θα προωθούνται για να υιοθετούν οι νέοι. 
Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: