ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Δεν θα λαϊκίσω

Ειλικρίνεια και "καθαρές" κουβέντες από τον Κυριάκο, ο οποίος δηλώνει πως αν δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα δεν θα ήταν υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Αντίθετος στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έδωσε όμως έμφαση στο ζήτημα των αυξημένων εισφορών που φέρνει σε βάρος των ελευθέρων επαγγελματιών το σχέδιο της κυβέρνησης. Επιβαρύνσεις που χαρακτήρισε ως το «απόλυτο αντικίνητρο» και τόνισε ότι οδηγούν νομοτελειακά στην μαύρη εργασία.
Σημείωσε εξάλλου ότι και το ποσοστό αναπλήρωσης το πληρώνει τελικά εκείνος που δουλεύει περισσότερο και καταβάλλει μεγαλύτερες εισφορές.
Επέμεινε ότι ο ίδιος δεν έχει δεχθεί καμία πίεση να βάλει πλάτη για το Ασφαλιστικό αν εκλεγεί πρόεδρος, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αν και δεν θα πει όχι σε καμία συζήτηση με οποιονδήποτε, «δεν θα υπάρξει α λα καρτ στήριξη μιας κυβέρνησης που αναζητά δεκανίκια».
Τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ότι τα πράγματα δεν θα είχαν φθάσει ως εδώ αν δεν είχε μεσολαβήσει η τραγική επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών το προηγούμενο έτος, λόγω της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρωθυπουργός - όπως υπογράμμισε - απέτυχε να αντιληφθεί την πολυπλοκότητα του διεθνούς περιβάλλοντος ενώ, ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε ότι ο ίδιος, εφόσον εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ, θα είναι το «ακριβώς αντίθετο» του Αλέξη Τσίπρα. «Δε θα λαϊκίσω, θα δώσω έμφαση στην κατάρτιση και στην δυνατή κοινοβουλευτική παρουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα φέρει πολίτες από το κέντρο στη ΝΔ, ενώ διαφώνησε με τον διαχωρισμό μεταξύ εργοδοτών – εργαζομένων, ο οποίος, όπως είπε είναι «αριστερής προέλευσης». Αντίθετος τάχθηκε και με την συλλογιστική του διαχωρισμού μεταξύ “λαϊκών” και "ελίτ” , αναφερόμενος στα εκλογικά αποτελέσματα της B Αθήνας και τους 95.000 σταυρούς που συγκέντρωσε ο ίδιος σε σύγκριση με τους περίπου 40.000 του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 
Για τον Κώστα Καραμανλή δήλωσε ότι είναι ο «πρόεδρος της καρδιάς μου» καθώς και ότι: «θεωρώ τιμή μου να λένε πως με στηρίζει».
Ωστόσο υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν έχει βασικό μέτοχο και προσέθεσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί πώς κάποιος προσδιορίζεται ως «καραμανλικός» ή μιλάει εξ ονόματος του κ. Καραμανλη.
«Κάθε μέρα η ΝΔ θα είναι όλο και πιο έτοιμη να κυβερνήσει», σημείωσε, αναφέροντας ότι το κόμμα ως έχει σήμερα δεν ήταν σε θέση να κάνει εσωκομματικές εκλογές.
Περαιτέρω δήλωσε ότι προτίθεται να μειώσει δραματικά τις δαπάνες του κόμματος προσθέτοντας ότι η ΝΔ θα πρέπει να στηρίζεται σε εθελοντές. «Γιατί να μην δουλεύουμε και από το σπίτι μας», διερωτήθηκε, ανακοινώνοντας ότι θα απευθυνθεί στην κοινωνία προκειμένου να συνδράμει οικονομικά το κόμμα, με διαφάνεια.
Υπερασπιζόμενος τον τρόπο με τον οποίον εφήρμοσε την πολιτική της κινητικότητας, τέθηκε υπέρ ενός πιο λιτού και καλά οργανωμένου Δημοσίου, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι υπέρμαχος της «επιθετικής κινητικότητας ενίοτε και με υποχρεωτικά χαρακτηριστικά», χωρίς πάντως να θεωρεί την άρση της μονιμότητας το σημαντικότερο πρόβλημα.
Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: