ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Έως την Παρασκευή η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Π.Ε.


Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 

Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287 
Αν και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θριαμβολογεί πως για πρώτη φορά μετά 30 χρόνια τα σχολεία λειτουργούν από την πρώτη μέρα χωρίς κενά, προκαλώντας την κοινή λογική, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Με τα στοιχεία του υπουργείου τα σχολεία άνοιξαν με πάνω από 6.000 κενά στην Π.Ε. και αυτό παρά την υποβάθμιση του ολοήμερου, το κούρεμα των ωρών διδασκαλίας και μια σειρά ρυθμίσεων που μοναδικό στόχο είχαν τον περιορισμό του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σαφώς η εικόνα που παρουσίασαν τα σχολεία στην έναρξη ήταν καλύτερη συγκριτικά με την περσινή χρονιά, όπου το δίδυμο Μπαλτά, Κουράκη αντιμετώπισε με ανευθυνότητα και αδιαφορία τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων.

Η πολιτική ηγεσία παρά την προσπάθειά της να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε νέες χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών.    

Το γεγονός ότι στις 27 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή για θέματα παιδείας, πιστεύω πως η πολιτική ηγεσία θα επισπεύσει την πρόσληψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναπληρωτών.

Μέχρι την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου θα αποσταλούν στο υπουργείο Παιδείας από τους Π. Δ/ντες τα κενά όπως αυτά καταγράφονται μετά την έναρξη του διδακτικού έτους. Την Πέμπτη - Παρασκευή θα γίνει η α' φάση πρόσληψης αναπληρωτών για παράλληλη στήριξη υπολογίζουν περίπου 1.200 προσλήψεις, ταυτόχρονα προγραμματίζεται η β' φάση πρόσληψης ειδικοτήτων, δασκάλων και νηπιαγωγών. Για την ειδική αγωγή οι προσλήψεις θα γίνουν πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

Θυμίζω πως οι έως σήμερα προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε. ανέρχονται σε 6.495, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η κάλυψη τουλάχιστον άλλων 6.000 κενών.

Αν και η ενημέρωσή μου είναι πως έως την Παρασκευή θα προσληφθεί ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών, εντούτοις και πάλι θα παραμείνουν πολλά κενά στα σχολεία. Σημειώνω πως με βάση την προηγούμενη καταγραφή και μετά τις πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών, τα εναπομείναντα κενά διαμορφώνονται ως εξής: περίπου 1.650 ειδικοτήτων, 850 ειδικής αγωγής, 5.500 αιτήματα για παράλληλη στήριξη, 1.000 δασκάλων και νηπιαγωγών.

Ελπίζω τα Χριστούγεννα να μη βρουν εκατοντάδες σχολεία να υπολειτουργούν λόγω κενών εκπαιδευτικών.

Η κάλυψη όλων των κενών σε μία ευνομούμενη πολιτεία δεν θα αποτελούσε ζητούμενο αλλά αυτονόητη υποχρέωση γι' αυτό κι η υπολειτουργία χιλιάδων τμημάτων δεν τιμά κανέναν.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι ανάγκη να στελεχωθούν τα σχολεία μας με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και η πρόσληψη αναπληρωτών να γίνεται για την κάλυψη έκτακτων λειτουργικών κενών.
Πάντα στη διάθεσή σας
Βασίλειος Παληγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: