ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Κουτσούμπας: Καλή δύναμη σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς


Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επ’ αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονικής, επισκέφθηκε το 7ο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής όπου συζήτησε με εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Από βάθους καρδιάς εύχομαι καλή χρονιά και καλή δύναμη. Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, στους δασκάλους σας, σε σας, τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους γονείς σας. Καλή δύναμη χρειάζονται και οι μαθητές και οι μαθήτριες που ξεκινάνε σήμερα για πρώτη χρονιά το δημοτικό σχολείο, αλλά και εκείνοι που έχουν άλλα χρόνια ακόμα να περάσουν, αλλά και η τελευταία τάξη του Δημοτικού, που στο τέλος της χρονιάς θα περάσει στο γυμνάσιο. Η ευχή από μας είναι να μαθαίνετε, συνεχώς να μαθαίνετε, να ρωτάτε τους δασκάλους σας, τους γονείς σας, να έχετε απορίες να λύνονται αυτές στο σχολείο έτσι όπως πρέπει και βέβαια, πρέπει να γνωρίζετε – οι γονείς σας, οι δάσκαλοί σας το ξέρουν – ότι η γνώση, η πραγματική γνώση είναι δύναμη. Είναι δύναμη και προσωπική για τον καθένα από σας που ξεκινάει το σχολείο, είναι δύναμη για όλη την κοινωνία.

Καλή δύναμη ευχόμαστε και στους δασκάλους σας, στους εκπαιδευτικούς, τα προβλήματα των οποίων ακούσαμε μόλις πριν από λίγο από την εκπρόσωπο του συλλόγου τους. Και βεβαίως ξεκινάει μια χρονιά, όπου έχουν την αγωνία να βοηθήσουν στη διαπαιδαγώγηση των μαθητών και μαθητριών, να βοηθήσουν στη μαθησιακή διαδικασία που χρειάζεται το σχολείο, αλλά ταυτόχρονα έχουν να επιλύσουν και δικά τους ζητήματα, ζητήματα υποδομών του σχολείου, ζητήματα των κενών που υπάρχουν σε ειδικότητες… Γιατί ξέρετε τα λέγαμε και πριν με το σύλλογο των δασκάλων: Πριν από λίγες μέρες χειροκροτήσαμε τους ολυμπιονίκες μας στο Ρίο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που έφεραν χρυσά, ασημένια, χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα, για την πατρίδα τους, για το λαό μας. Όμως για να έχεις πρωταθλητές πρέπει να έχεις και αθλητές. Και για να έχεις αθλητές, πρέπει να έχεις αθλητισμό. Και για να υπάρχει αθλητισμός, πρέπει αυτός να είναι μαζικός αθλητισμός, να αφορά όλο το λαό και τη νεολαία. Και για να έχεις τέτοιον αθλητισμό δεν μπορείς να ξεκινάς μετά τα 30 ή τα 40. Πρέπει να ξεκινάς από το νηπιαγωγείο, από το δημοτικό, απ’ το σχολείο, απ’ τη γειτονιά απ’ τον πρωτοβάθμιο σύλλογο. Έτσι μόνο θα μπορεί να αναπτυχθεί η άθληση για το λαό, για τη νεολαία μας. Και βέβαια ξέρουμε πολύ καλά ότι σήμερα μόλις το 19% των δημοτικών σχολείων έχει κάποιο στοιχειώδες γυμναστήριο. Στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχει ούτε ένα σκάμμα. Σήμερα σε εσάς εδώ στο σχολείο λείπουν ειδικότητες. Καλύπτονται θέσεις από άλλους εκπαιδευτικούς. Και βέβαια οι εκπαιδευτικοί έχουν και τα δικά τους εργασιακά προβλήματα. Έχουν τα δικά τους εισοδηματικά προβλήματα. Έχουν τα προβλήματα της οικογένειας, όπως έχει κάθε άνθρωπος στην ελληνική κοινωνία με την οικονομική κρίση. Πρέπει να ζήσουν γονείς, να γιατροπορέψουν συγγενείς, να μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά. Έχουν να πληρώσουν εκτός από την εφορία, τώρα το Σεπτέμβρη που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, έχουν να πληρώσουν για το ένα, για το άλλο… Άρα λοιπόν αυτά τα ζητήματα χρειάζονται δύναμη, χρειάζονται κουράγιο, χρειάζονται αγώνα.

Καλή δύναμη χρειάζεται επίσης και σε εσάς, τους γονείς των παιδιών. Γιατί περνάτε κι εσείς δύσκολες μέρες. Είναι η οικονομική κρίση, είναι η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Πρέπει να πληρώσετε κι εσείς τους φόρους, πρέπει να έχετε το νου σας για τη λειτουργία του σχολείου για να μπορεί το παιδί να μάθει γράμματα και για να γίνει άξιος άνθρωπος στην κοινωνία, να μπορεί αύριο να βρει δουλειά, να πάρει ένα πτυχίο στο χέρι.

Άρα λοιπόν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί σε κοινό μέτωπο, σε κοινό αγώνα. Χρειάζεται αντοχή, χρειάζεται δύναμη, χρειάζεται οργανωμένος συλλογικός αγώνας. Μ’ αυτές, τις ευχές, μ’ αυτές τις σκέψεις, εκ μέρους του ΚΚΕ σας ευχόμαστε καλή πρόοδο, καλή συνέχεια, καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: