ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Τίτλοι σπουδών χωρίς κόπο


Στον κλάδο των εκπαιδευτικών τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά δίνονται απλόχερα και εξ αποστάσεως!
Πονεμένη ιστορία η διαδικασία απόκτησης μεταπτυχιακών, διδακτορικών τίτλων, αλλά και η χορήγηση πιστοποιητικού γνώσης ξένης γλώσσας...
Χρόνια τώρα, οι πάντες σιωπούν...
Καλή Παναγιά, να έχουμε!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Επιλογή Φωτο: Λεωνίδας Οικονομίδης

kathimerini.gr
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ

Ο νέος αρχηγός του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος Πάμπλο Κασάδο –αυτός που διαδέχθηκε τον Μαριάνο Ραχόι και έχει υποσχεθεί να το αναγεννήσει– αντιμετωπίζει ένα σοβαρό προσωπικό, αλλά και πολιτικό πρόβλημα. Κατηγορείται ότι πήρε το μεταπτυχιακό του από το δημόσιο Πανεπιστήμιο «Βασιλιάς Χουάν Κάρλος» χωρίς να δώσει εξετάσεις. Πριν από μερικούς μήνες η περιφερειάρχης της Μαδρίτης και μεγαλοστέλεχος του ιδίου κόμματος αναγκάστηκε να παραιτηθεί γιατί αποκαλύφθηκε ότι πήρε το δίπλωμά της από το ίδιο πανεπιστήμιο χωρίς να παραδώσει την απαραίτητη εργασία της. Το 2011, ο τότε υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Καρλ Γκούτενμπεργκ εξαναγκάστηκε επίσης σε παραίτηση ως ένοχος λογοκλοπής στη διδακτορική εργασία του στο Πανεπιστήμιο του Μπαϊρόιτ και τελευταία αμφισβητήθηκαν έντονα οι ακαδημαϊκοί τίτλοι του νυν Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, αλλά η υπόθεση έσβησε σιωπηρά.
Με λίγα λόγια, στην ψηφιακή εποχή έχει γίνει επικίνδυνη υπόθεση το διάνθισμα βιογραφικών πολιτικών με επιστημονικούς τίτλους για να αυτοπροβάλλονται ως άνθρωποι των γραμμάτων – παρότι η πείρα δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απολύτως απαραίτητο για να φτάσουν στην κορυφή. Τρανταχτό παράδειγμα ο Ντόναλντ Τραμπ, που δεν διακρίθηκε ποτέ στις τέχνες και στα γράμματα, όπως και αρκετοί άλλοι. Οπότε προκαλεί απορία γιατί ο Δ. Τζανακόπουλος γράφει στο δικό του βιογραφικό ότι είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ό,τι και να σημαίνει αυτό, χωρίς μάλιστα να προσδιορίζει σε ποιο ακριβώς πανεπιστημιακό ίδρυμα αναφέρεται. Ως γνωστόν το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου είναι η ομπρέλα των ανώτατων ιδρυμάτων της αγγλικής πρωτεύουσας...

Τέλος πάντων, λεπτομέρειες τα παραπάνω και μακάρι να αξιωθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ολοκληρώσει το διδακτορικό του, αν και η Ρένα Δούρου δεν χρειάστηκε να πασχίσει και πολύ για να το... πάρει. Αυτή, μαζί με άλλα δέκα άτομα, ανακηρύχθηκε στις 19 Ιουλίου επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Εσεξ, με το σκεπτικό (σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου) ότι «η Ρένα είναι απόφοιτος του Εσεξ που εκλέχτηκε μέλος του Κοινοβουλίου στην Ελλάδα το 2012 εκπροσωπώντας το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αργότερα εκλέχτηκε στην περιφέρεια της Αθήνας εκπροσωπώντας 4 εκατομμύρια ανθρώπους. Ως το 2015 ήταν το μοναδικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που κατείχε υψηλό αξίωμα. Στα διεθνή μέσα αναφέρεται ως μία γυναίκα πολιτικός με ταλέντο να μιλά με τους ανθρώπους, επιτυχημένη σε μία αρένα όπου τυπικά κυριαρχούν οι άνδρες»!

Ωστόσο, όλα αυτά ακούγονται κάπως περιττά στην Ελλάδα. Εδώ τα διδακτορικά δίδονται με τη σέσουλα, δεν απαιτείται να έχουν καμία πρωτοτυπία, υπάρχουν βιοτεχνίες που πωλούν ακαδημαϊκές εργασίες, η λογοκλοπή δεν υπάρχει ως έννοια, κανείς δεν ψάχνει τους τίτλους σπουδών, ο καθένας μπορεί να δηλώνει ό,τι θέλει, ακόμη και ότι πέρασε από το Harvard ενώ στην πραγματικότητα αποφοίτησε από το Howard, η παρακολούθηση ενός σεμιναρίου μπουρδουκλώνεται άνετα με αποφοίτηση από φημισμένο ξένο πανεπιστήμιο και δεν απαιτείται ούτε καν το ταλέντο «να μιλά κανείς με ανθρώπους». Αλλωστε στην πατρίδα μας μπορείς να διακριθείς και ως καταληψίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: