ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Εξώδικη διαμαρτυρία -Πρόσκληση-Δήλωση του Δήμου Άργους Ορεστικού πρός τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήριο Αδαμόπουλο

Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν και οι αρμόδιοι οφείλουν να ενημερώνουν...
Αναμένουμε, λοιπόν και ένα δελτίο τύπου, που δεν θα αφορά εξώδικα και αγωγές, αλλά την ενημέρωσή μας: 
  • για το πώς μολύνθηκε ο υδροφόρος ορίζοντας! 
  • ποια η έκταση της μόλυνσης!! και 
  • από πότε υφίσταται!!!
Καλή Παναγιά, να έχουμε...


ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, μετά τις δημοσιεύσεις των πρόσφατων αναλύσεων νερού για τις Τοπικές Κοινότητες Αμπελοκήπων και Μηλίτσας από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καστοριάς, ανακοινώνει τα εξής:
Στις εν λόγω αναλύσεις, το νερό της Μηλίτσας κρίνεται πόσιμο, ενώ αυτό των Αμπελοκήπων μη πόσιμο.
Διευκρινίζεται ότι:
Η Τοπική κοινότητα Μηλίτσας λαμβάνει 100% νερό από τη νέα γεώτρηση Αμπελοκήπων, μετά την επεξεργασία των φίλτρων ενεργού άνθρακα και κατόπιν, την ανάλογη χλωρίωσή του. Οι δε Αμπελόκηποι, λαμβάνουν νερό κατά ποσοστό 15% περίπου από τη νέα γεώτρηση και 85% περίπου από την παλιά γεώτρηση. Στην παλιά γεώτρηση δεν ανιχνεύθηκαν ποτέ οι εν λόγω ουσίες. Συνεπώς, θα έπρεπε η παρουσία των ουσιών αυτών στους Αμπελοκήπους να είναι πολύ μικρότερη από αυτή της Μηλίτσας.
Μετά από 3 χρόνια συνεχών μετρήσεων σε διάφορα εργαστήρια, στον Δήμο Άργους Ορεστικού και απ’ όσο γνωρίζουμε και στον Δήμο Καστοριάς, η συγκέντρωση τριχλωροαιθένιου είναι σαφώς μικρότερη από αυτή του τετραχλωροαιθένιου, το οποίο είναι και η ουσία που έχει μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα (perchlor ή perc). Έως τώρα, σε όλες τις αναλύσεις, το τετραχλωροαιθένιο κυριαρχούσε συντριπτικά έναντι του τριχλωροαιθένιου, ενώ στη συγκεκριμένη ανάλυση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας συμβαίνει συντριπτικά το αντίθετο.
Οπότε, βάσει αυτών των δεδομένων, έχουμε βάσιμες υποψίες ότι η όλη διαδικασία δειγματοληψίας, αποστολής, πρώτης παραλαβής, δεύτερης παραλαβής, αναλύσεων και αποτύπωσης αποτελεσμάτων, τίθεται υπό αμφισβήτηση, ιδιαίτερα εάν ληφθεί υπόψη ότι το νερό της νέας γεώτρησης διέρχεται μέσα από φίλτρα ενεργού άνθρακα (προσφάτως αλλαγμένα) και ότι οι αναλύσεις που διενήργησε ο Δήμος Άργους Ορεστικού παρουσιάζουν σχεδόν μηδενικές τιμές.
Ως εκ τούτου, εμμένουμε ότι το νερό, τόσο των Αμπελοκήπων, όσο και της Μηλίτσας, είναι πόσιμο. Για οποιαδήποτε νέα αποτελέσματα από νέες δειγματοληψίες, ο Δήμος με τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που τον διακρίνει, θα ενημερώσει τους δημότες του.
Επιπλέον, και για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Δήμος κατέθεσε εξώδικο στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήριο Αδαμόπουλο, άμεσο πολιτικό προϊστάμενο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, το οποίο παρουσιάζεται παρακάτω.

 

Δελτίο τύπου Π.Ε. Καστοριάς

Π.Ε. Καστοριάς: Άρση Περιορισμών Χρήσης Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης Οικισμού Αμπελοκήπων

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ανακοινώνεται ότι:
Η υπηρεσία, μετά από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων αναλύσεων δείγματος νερού, που είχε λάβει από το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Αμπελοκήπων στις 27-07-2018, και υπόδειξη του κ. Αβραμίδη Κων/νου Χημικού (Άργος Ορεστικό), προχώρησε στη διερεύνηση των αποτελεσμάτων που της στάλθηκαν επικοινωνώντας με το Τμήμα Χημικής Υπηρεσίας Φλώρινας και τα εργαστήρια iper και ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ.
Από τη διερεύνηση , προέκυψε ότι, η iper, στην οποία η υπηρεσία μας προώθησε το δείγμα, διαβίβασε με e-mail σε pdf, αποτελέσματα του εργαστηρίου ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ, με τιμή ανίχνευσης των παραμέτρων τριχλωροαιθένιου και τετραχλωροαιθένιου 12,5 μg/l (Αμπελόκηποι) και 7,2 μg/l (Μηλίτσα), οι οποίες ήταν πιθανά παραποιημένες.
Βάση αυτών των αποτελεσμάτων και συνεκτιμώντας λοιπά στοιχεία, η υπηρεσία μας είχε προχωρήσει στον περιορισμό χρήσης του νερού του οικισμού Αμπελοκήπων.
Σε αντίθεση με τα προαναφερόμενα αποτελέσματα, και ύστερα από νέα επικοινωνία με το εργαστήριο ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ, το οποίο πραγματοποίησε τις αναλύσεις, και μετά από αίτημα της υπηρεσίας μας, μας διαβιβάστηκαν με e-mail σε pdf, αποτελέσματα αναλύσεων του ιδίου δείγματος, σύμφωνα με τα οποία η ουσία τετραχλωροαιθένιο ανιχνεύτηκε σε τιμή μικρότερη των 0,5 μg/l, κατώτερη της νομοθετημένης τιμής 10 μg/l, ενώ δε ανιχνεύτηκαν οι παράμετροι 1,2 διχλωροαιθάνιο και τριχλωροαιθένιο.
Κατόπιν των προαναφερόμενων αποτελεσμάτων και των αποτελεσμάτων αναλύσεων του Δήμου Άργους Ορεστικού, που μας διαβιβάστηκαν σήμερα με τα αρχεία ύδρευσης του οικισμού, αίρεται ο περιορισμός για τις χρήσεις του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στον οικισμό Αμπελοκήπων.
Η Π. Ε Καστοριάς θα προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου των εργαστηρίων.
Παρότι, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, ενήργησε με μοναδικό στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας, με βάση τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της και χωρίς να είναι υπεύθυνη για τα αποτελέσματα που της είχαν διαβιβαστεί, αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους κατοίκους του οικισμού, για την ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν.


Δήμος Άργους Ορεστικού
ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ:
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Άργους Ορεστικού αντιμετώπισε το πρόβλημα επιμόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή Δισπηλιού – Αμπελοκήπων, με απόλυτη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια απέναντι στους δημότες του.
Ακόμη και όταν η πλέον αρμόδια υπηρεσία (όπως άλλωστε η ίδια Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καστοριάς δήλωσε ότι είναι στη σημερινή της ανακοίνωση) προσπάθησε να τον διαψεύσει, βάλλοντας κατά της ηθικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειάς του, ο Δήμος, με απόλυτη νηφαλιότητα έπραξε το καθήκον του, έχοντας ως μοναδικό του σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Με νέο έγγραφό της, πριν από λίγο, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας αίρει τον περιορισμό για τις χρήσεις του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στον οικισμό Αμπελοκήπων, επικαλούμενη παραποίηση των αποτελεσμάτων από το εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται και καλεί τον Δήμο Άργους Ορεστικού να ενημερώσει ο ίδιος αυτή τη φορά άμεσα τους δημότες του για την άρση αυτή, σε αντίθεση με τη διαδικασία που ακολούθησε, όταν επρόκειτο για την εσφαλμένη και αυθαίρετη απαγόρευση. Οι μη παραποιημένες τιμές, όπως αναφέρει στο έγγραφό της προς τον Δήμο η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ταυτίζονται απόλυτα με τις τιμές του πιστοποιημένου και απόλυτα ασφαλούς συνεργαζόμενου εργαστηρίου του Δήμου μας.
Επειδή ο Δήμος Άργους Ορεστικού, όπως πάντα αναλαμβάνει τις ευθύνες του, ενημερώνει τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Αμπελοκήπων ότι το πόσιμο νερό είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΕΣ, όπως άλλωστε από την πρώτη στιγμή διεκήρυττε στους δημότες του με εμπεριστατωμένα στοιχεία.
Τέλος, σε όλη αυτή την προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμος για να αποκαταστήσει την αλήθεια, ευχαριστεί τους δημότες του για την εμπιστοσύνη τους, παρά τον πανικό που κάποιοι απερίσκεπτα προκάλεσαν και οι οποίοι από αύριο θα αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: