ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Το θαύμα της Παναγιάς;


efsyn.gr
Συντάκτης: Νόρα Ράλλη
Ισως να ήταν ένα καλοπρογραμματισμένο σχέδιο του προέδρου Ερντογάν να φανεί σαν κίνηση «θεάρεστη» παραμονές Δεκαπενταύγουστου, ίσως απέδωσε η «αθόρυβη ελληνική διπλωματία», όπως είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ από την Τήνο, ωστόσο για αρκετούς η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν ακόμα ένα «θαύμα της Μεγαλόχαρης».
Μάλιστα, από τους πρώτους που ευχαρίστησαν την Παναγία ήταν ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας και αμέσως μετά την άφιξη και την υποδοχή των δύο στρατιωτικών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», μετέβη στην εκκλησία των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γ’ Σώμα Στρατού για να ανάψει ένα κερί, όπως είπε, και να ευχαριστήσει για την απελευθέρωση αυτή ανήμερα της γιορτής της Μεγαλόχαρης.
Αλλά και οι γονείς των δύο παιδιών έκαναν λόγο για «θαύμα». Συγκεκριμένα, ανέφεραν πως το πρωί της Τρίτης (παραμονή Δεκαπενταύγουστου) πήγαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν για την απελευθέρωση των παιδιών τους.
Κατά την επιστροφή τους στην Ορεστιάδα έμαθαν πως αυτό για το οποίο προσευχήθηκαν είχε πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, ο πατέρας του Αγγελου Μητρετώδη, Νικόλαος, δήλωσε: «Δεν το περίμενα, αλλά είχα μία μικρή ελπίδα ότι η Παναγία η Ελευθερώτρια θα έκανε το θαύμα της. Αυτό έγινε».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σχοινούδι της Ιμβρου όπου τέλεσε τον εσπερινό προχθές, είπε χαρακτηριστικά πως «φαίνεται ότι η Παναγία, με την ευκαιρία της εορτής Της, θέλησε να μας στείλει ένα μεγάλο δώρο» ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε τους πιστούς για την απελευθέρωση των δύο.
Στο ίδιο κλίμα και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Χρυσοσπηλαιωτίσσης Αθηνών, είπε πως «είναι ένα δώρο της Παναγίας μας προς τις μητέρες αυτές που υπέφεραν, στην πατρίδα μας που περνάει δύσκολες ώρες, γι’ αυτό ας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».
Αλλά και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, από το ιερό του Ναού της Παναγίας Ηλιούπολης του Καΐρου, μόλις έμαθε τα ευχάριστα νέα, δήλωσε στο ΑΠΕ: «Απόψε ευχαριστούμε την Παναγία μας, την Υπέρμαχο Στρατηγό. Σήμερα όλος ο Ελληνισμός είμαστε τόσο ευτυχισμένοι, που τα παιδιά μας, τα δικά μας παιδιά απελευθερώθησαν. Η Παναγιά μας να είναι πάντα ελπίδα, ειρήνη, καταφυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: