ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Δελτίο τύπου για την 88η Γ.Σ.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ξενοφώντος 15Α |10551 Αθήνα www.dakepe.gr | info@dakepe.gr
01/07/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 4η συνεχή διετία η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Με τη συμμετοχή εξακοσίων εξήντα (660) αντιπροσώπων από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, πραγματοποιήθηκε από την Κυριακή 23/06/2019 μέχρι και την Τρίτη 25/06/2019 η 88η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, η πολυπληθέστερη σε αριθμό αντιπροσώπων των τελευταίων ετών, γεγονός που αποδεικνύει την κρισιμότητα και σπουδαιότητά της. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για το επερχόμενο 37ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) για 4η συνεχή διετία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, ανέβασε σημαντικά τον αριθμό των αντιπροσώπων της, αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη σε δύναμη παράταξη (ΔΗ.ΣΥ.) και παραμένει η μόνη παράταξη που θα εκπροσωπείται με τρία (3) μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε.

Η 88η Γενική Συνέλευση του Κλάδου πραγματοποιήθηκε εν μέσω θερμής προεκλογικής περιόδου, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Ήταν μια φορτισμένη Γενική Συνέλευση, με ιδεολογικές συγκρούσεις και εντάσεις, συζητήσεις και αντιπαραθέσεις για κομβικά ζητήματα που απασχολούν τον Κλάδο όπως ο προγραμματισμός – αξιολογική αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, η λειτουργία του

Δημόσιου Σχολείου (χρηματοδότηση, κτηριακές υποδομές, εμπλεκόμενοι φορείς, ασφάλεια χώρων, νομική διασφάλιση πλαισίου λειτουργίας στο εκπαιδευτικό έργο) και οι εξελίξεις, ο ρόλος και το μέλλον των Παιδαγωγικών Τμημάτων. Αξίζει να τονιστεί ότι όλες οι θέσεις – προτάσεις, ακόμα και σε μέρος του διεκδικητικού πλαισίου (απαίτηση για απόσυρση του νέου συστήματος διορισμών-προσλήψεων κλπ.), που κατέθεσε, παρουσίασε και υποστήριξε η παράταξή μας υπερψηφίστηκαν και έγιναν θέσεις του Κλάδου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας ευχαριστούν τα μέλη μας που στελέχωσαν ως υποψήφιοι τα ψηφοδέλτια της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. δίνοντας τον αγώνα μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και τους συναδέλφους που μας στήριξαν με την ψήφο τους στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων.

Η στάση και η παρουσία των εκλεγμένων αντιπροσώπων της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καθ’ όλη τη διάρκεια της 88ης Γενικής Συνέλευσης συνέβαλλε αποφασιστικά στην, ομολογουμένως, πιο επιτυχημένη και δυναμική παρουσία της παράταξης των τελευταίων χρόνων σε Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας.

Ως μέλη της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) παραμένοντας πιστοί στις αξίες του κοινωνικού ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, με όπλο τις αρχές και τις θέσεις μας και σημαία την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών συνεχίζουμε, με υπευθυνότητα, αγωνιστικότητα και ειλικρίνεια, την προσπάθεια ανανέωσης και καταξίωσης της συνδικαλιστικής δράσης στη συνείδηση των εκπαιδευτικών, δίνοντας τον αγώνα για Δημόσια, Δωρεάν, Εθνική Παιδεία στην υπηρεσία των μαθητών, της κοινωνίας, της πατρίδας.

Από τη Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) εκλέγονται:
· Για το Δ.Σ. οι: Θανάσης Κικινής, Μάνος Ανδρουλάκης και Γιώτα Βενετοπούλου
· Για την Ε.Ε. οι: Χρήστος Βογιατζής και Κική Κοκκίνου.
Από τη Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) εκλέγονται ως τακτικοί σύνεδροι (με αλφαβητική σειρά) για το 37ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, οι: Ανδρουλάκης Μάνος, Βάσιος Φώτης, Βογιατζής Κωνσταντίνος, Γάγος Γιάννης, Γεωργόπουλος Διονύσης, Γιακουμής Ανδρέας, Γκουμάς Φίλιππος, Γκουτζιαμάνης Γιώργος, Εμμανουήλ Αικατερίνη, Ευαγγέλου Φίλιππος, Θεολόγης Στέφανος, Θεοχαρόπουλος Δημήτρης, Κάσσιος Δημήτρης, Κατσίμπελης Θανάσης, Κικινής Θανάσης, Κόκκαλης Βασίλης, Κόκκινος Μπάμπης, Κοκοβάκης Εμμανουήλ, Κυριαζίδου Κατερίνα, Κωνσταντινίδης Δημήτρης, Κωστένης Λευτέρης, Λαμπρίδου Μαρία, Λώλης Κώστας, Μαρίνης Νίκος, Μαρκόπουλος Κώστας, Μαυρίδης Ανδρέας, Μεντάκης Τάσος, Μούσιος Απόστολος, Μπελαδάκης Εμμανουήλ, Νέλλα Μαρία, Νικολαΐδης Νίκος, Ντούμος Δημήτρης, Πάιδας Γιάννης, Παληγιάννης Βασίλης, Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης, Πανταζόπουλος Κώστας, Παπαδοπούλου Ελένη, Παπαποστόλου Ελένη, Παπαχρήστος Θανάσης, Ραντίτσας Κώστας, Σαββίδου Δέσποινα, Σακκάς Γρηγόρης, Σκαρμούτσος Τάσος, Σταμάτης Σωτήρης, Σταυρογιαννόπουλος Τάσος, Τζερνικούδης Χρήστος, Τρανός Χρήστος, Τρικάλης Χρήστος, Τσάμης Δημήτρης, Τσίγγρος Δημήτρης, Τσόδουλος Κυριάκος, Φωτόπουλος Νίκος και Χριστόπουλος Κώστας.

Και αναπληρωματικοί οι: Βελώνης Θωμάς, Διαμαντόπουλος Ηλίας, Χιωτάκης Γιάννης, Αδαμίδου Βασιλική, Λουκόπουλος Άρης, Χατζής Κωνσταντίνος, Αγγελίδης Νίκος, Γεωργόπουλος Σωτήρης, Τεκίδης Αλέκος, Δούκας Νικηφόρος, Παπάζογλου Γιάννης, Αντωνιάδης Γιώργος, Μιχαλόλια Ευγενία, Παπαδημητρίου Μαρία και Στρίκας Κωνσταντίνος.
Για ισχυρή δημόσια εκπαίδευση για τα παιδιά μας
Πάμε μαζί με Αποφασιστικότητα – Συνέπεια – Υπευθυνότητα
Για ένα συνδικαλιστικό κίνημα Αξιόπιστο και Διεκδικητικό

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: