ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Επέστρεψε ανυπόγραφα τα διατάγματα για τη Δικαιοσύνη ο Πρ. Παυλόπουλος

Το είδαμε κι αυτό επί ΣΥΡΙΖΑ...
Σπάνια οι πρόεδροι Δημοκρατίας επιστρέφουν ανυπόγραφα διατάγματα!

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επέστρεψε στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου τα Προεδρικά Διατάγματα για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης που του είχε αποστείλει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η κίνηση αυτή διευκολύνει την επιλογή νέων ανώτατων δικαστών, με τις διαδικασίες να ξεκινούν, όπως φαίνεται, από το μηδέν.
Τα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, αφορούσαν την επιλογή του Προέδρου και του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Το θέμα είχε προκαλέσει σφοδρότατη αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας την προηγούμενη περίοδο.
Στις 31 Μαΐου και αφού είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος -έπειτα από έκτακτη σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου- είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τις κυρίες Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη για Πρόεδρο και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αντίστοιχα, μία απόφαση που είχε προκαλέσει την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συνταγματολόγων που καλούσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην επικυρώσει τα Διατάγματα και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
Ο ΠτΔ έπρεπε, την 1η Ιουλίου, να αποφασίσει αν θα υπόγραφε τα δύο Προεδρικά Διατάγματα. Δεν το είχε πράξει. Σήμερα τα επέστρεψε στη νέα κυβέρνηση ανυπόγραφα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχουν νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα.
Σχολιάζοντας τη σημερινή εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» και αναφέρει ότι «η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε λειτουργήσει με βάση το Σύνταγμα».
ΕΡτ1/Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: