ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης


Τι δεν καταλαβαίνετε; Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ψηφίστηκε για υλοποιήσει το πρόγραμμά της. 
Ο Ν.4547/2018, βρίθει αντισυνταγματικών διατάξεων, επιβάλλεται η άμεση κατάργησή του και η ψήφιση νέου νόμου, όπως άλλωστε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεσμεύθηκε προεκλογικά πως θα πράξει ως κυβέρνηση.
Για την ιστορία σας υπενθυμίζω πως το 2016, η επιλογή των 116 διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε με διατάξεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές!
Ο κ. Γαβρόγλου, αντί να προχωρήσει σε άμεση αντικατάστασή τους,  παρέτεινε χωρίς λόγο τη θητεία τους...  "Ήταν άδικο και έγινε πράξη!"
Αξιότιμη, κυρία υπουργέ, για την τάξη και τη νομιμότητα δεν πρέπει να δοθεί άλλη παράταση, καθώς από εδώ και στο εξής θα τεθούν ζητήματα ακύρωσης αποφάσεων των νυν διευθυντών, εάν κάποιος/κάποια που έχει έννομο συμφέρον προσφύγει στη δικαιοσύνη...
Με εξαιρετική τιμή
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

               

syriza.gr
Ερωτηματικά και ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα προκαλεί η αναστολή των διαδικασιών επιλογής μελών Παιδαγωγικών Ομάδων (ΠΟ) των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΕΑ) της χώρας, έπειτα από προφορική εντολή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Σημειώνεται πως με εγκύκλιο του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και σχετική απόφαση του απερχόμενου Υπουργού Κ. Γαβρόγλου (05/2019) ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας επιλογής των εκπαιδευτικών, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Αυγούστου 2019. Ωστόσο, η προκήρυξη των πρόωρων βουλευτικών εκλογών είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή όλων των υπηρεσιακών μεταβολών.
Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης, η αναστολή έπαψε και αναρτήθηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες, ενώ τις επόμενες ημέρες ήταν οι προγραμματισμένες οι συνεντεύξεις των υποψηφίων από τα Συμβούλια Επιλογής (ΑΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΔΕ) ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί πριν το τέλος Αυγούστου.
Η αιφνιδιαστική εντολή της Υπουργού Παιδείας στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης στερείται αιτιολογίας, θέτοντας ζητήματα νομιμότητας για τη διαδικασίας επιλογής. Αυτό είναι το ακομμάτιστο κράτος δικαίου που με θέρμη υπερασπίζεται η νέα Υπουργός, η οποία παρακάμπτει «προφορικά» τη σχετική νομοθεσία (Ν. 4547/2018);
Επιπρόσθετα, επισημαίνεται πως σιγή επικρατεί από τη νέα πολιτική ηγεσία για τη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, σύμφωνα με τις προκηρύξεις που εκδόθηκαν (03/2019), έχει λήξει προ πολλού και οι φάκελοι υποψηφιότητας στο Υπουργείο από τις αρχές Μαΐου. Συνεπώς τίθεται το ερώτημα για το πότε θα συνεδριάσει το αρμόδιο Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής και σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία;
Επειδή πολιτική και διοίκηση ασκείται όχι μόνο με αποφάσεις αλλά και με παραλείψεις, τι πρωτοβουλίες έχει λάβει ή σκέφτεται να λάβει η Υπουργός για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας επιλογής; Μήπως η κ. Κεραμέως δια παραλείψεων και αυθαιρετώντας, αναστέλλει την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης; Με ποια αιτιολογία και με ποια νομιμοποιητική βάση;
Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: