ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

10 Απριλίου 1912: Όταν σάλπαρε το "αβύθιστο πλοίο"

Image
- Το κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε σε παγόβουνο αργά τη νύχτα της 14ης Απριλίου 1912 και βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Απριλίου. Η δεξιά πλευρά του ξύστηκε κατά μήκος του παγόβουνου και τουλάχιστον πέντε από τα υδατοστεγή διαμερίσματά του προς την πλώρη διερράγησαν.
- Μόλις τα μπροστινά διαμερίσματα του πλοίου πλημμύρισαν, η πλώρη βυθίστηκε, όπως ήταν λογικό, με αποτέλεσμα τα νερά να φτάσουν και στα άλλα διαμερίσματα, σφραγίζοντας τη μοίρα του Τιτανικού, που είχε χαρακτηριστεί ως αβύθιστος.
- Από τους 2.223 επιβάτες και πλήρωμα, οι 1.517 έχασαν τη ζωή τους. Η τρίτη θέση υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες. Από τους 710 επιβάτες μόνο 174 επέζησαν. Το 76% των μελών του πληρώματος χάθηκε.
Μέσα σε 100 χρόνια
- Αμερικανοί και βρετανοί ερευνητές πρότειναν διάφορα μέτρα ασφαλείας μετά το ναυάγιο του Τιτανικού και το 1913 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο η πρώτη Διεθνής Διάσκεψη για την Ασφάλεια της Ζωής στη Θάλασσα. Στη διάσκεψη καθορίστηκαν σημαντικοί κανόνες για την ασφάλεια των επιβατών, όπως το ότι κάθε πλοίο πρέπει να έχει στις σωσίβιες λέμβους του θέσεις για όλους τους επιβαίνοντες και το πλήρωμά του να πραγματοποιεί ασκήσεις ετοιμότητας εγκατάλειψης πλοίου σε κάθε του ταξίδι.
- Τον Σεπτέμβριο του 1985, καταγράφηκαν οι πρώτες υποθαλάσσιες εικόνες του Τιτανικού, όταν ανακαλύφθηκαν οι τεράστιοι λέβητες του. Αργότερα βίντεο έδειξε το κρουαζιερόπλοιο κομμένο στα δύο.
- Δεκάδες βιβλία κυκλοφόρησαν με θέμα τον Τιτανικό και η τραγωδία του ενέπνευσε τους δημιουργούς πολλών ταινιών όπως η «A Night to Remember» (1958) και το διάσημο «Titanic» (1997) του Τζέιμς Κάμερον.
- Η Μιλβίνα Ντίν, η τελευταία από τους επιζώντες, πέθανε τον Ιούνιο του 2009, σε ηλικία 97 ετών. Ηταν μόλις εννιά εβδομάδων όταν οι γονείς πούλησαν την πάμπ που διατηρούσαν στο Λονδίνο για να ανοίξουν καπνοπωλείο στην πόλη Γουιτσίτα του Τέξας.
- Οι ερευνητές ολοκλήρωσαν τον Μάρτιο ένα χάρτη του ναυαγίου. Η ομάδα των χαρτογράφων εργάστηκε πάνω σε 130.000 φωτογραφίες που τραβηξαν από το 2010 δύο υποβρύχια ρομπότ και χρησιμοποιώντας κάμερες ηλιακής απεικόνισης δημιούργησαν την τελειότερη εικόνα του ναυαγίου που εκτείνεται σε 3 μίλια πλάτος και 5 μίλια μήκος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: