ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Τι προβλέπει η τροπολογία Μπαμπινιώτη για την αξιολόγηση

Τη νύχτα της Παρασκευής, τέλεσης της ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου, κατατέθεκε τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση και τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία δίνεται χρονικό περιθώριο τεσσάρων μηνών για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την αξιολόγηση. Η σχετική, λοιπόν, διάταξη αναφέρει:
"Με Π.Δ. που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθορίζονται τα όργανα, η διαδικασία και τα κριτήρια της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της δημόσιας Π.Ε. και Δ.Ε., καθώς και η βαρύτητα των επιμέρους κριτηρίων για την προαγωγική εξέλιξη και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης. Το Π.Δ. εκδίδεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας Π.Ε. και Δ.Ε. οι διατάξεις των άρθρων 7, 8 και 9 του Ν. 4024/11".
Επίσης με την παραπάνω τροπολογία περιορίζεται ακόμη περισσότερο το δικαίωμα της παραίτησης των εκπαιδευτικών, αφού αντικαθίσταται η ημερομηνία της 10ης Αυγούστου, που προβλέπει η διάταξη του Ν.3687/2008, με την 10η Ιουλίου. Η σχετική, λοιπόν, διάταξη αναφέρει:
"Οι αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υποβάλλονται μετά την 10η Ιουλίου, καθώς και κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, γίνονται αποδεκτές με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη των κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ), για εξαιρετικούς λόγους, όπως βαριές και δυσίατες αρθένειες, οι οποίες αποδεικνύονται από πιστοποιητικά Υγειονομικής Επιτροπής ή Δημόσιου Νοσοκομείου ή για ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους".
Επιπλέον προστίθεται εδάφιο που ορίζει ότι ο εκπαιδευτικός που παραιτείται το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αν δεν υποβάλλει και δεύτερη αίτηση παραίτησης απολύεται το αργότερο έως τις 10 Αυγούστου του ίδιου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: