ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΟΟΣΑ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ

Κατά 25,3% μειώθηκαν περυσι οι μισθοί στην Ελλάδα, όπως διαπιστώνει ο οοσα σε έκθεσή του, στην οποία επισημαίνεται ότι οι Έλληνες έχουν την υψηλότερη φορολογία στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η αύξηση της φορολογίας εισοδήματος ήταν η προσφιλέστερη κίνηση μεταξύ των κυβερνήσεων των ανεπτυγμένων χωρών, προκειμένου να ισοσκελιστεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους, παρά το γεγονός ότι το εργατικό κόστος που αντιστοιχεί στα κράτη διέγραφε πτωτική πορεία κατά την τελευταία δεκαετία.
Πρωταθλήτρια στη μείωση του εισοδήματος αναδεικνύεται μεταξύ των μελών του οοσα στο πλαίσιο αυτό η χώρα μας, καθώς οι εργαζόμενοι έχασαν πάνω από ένα τέταρτο του εισοδήματός τους πέρυσι. Για να αντιληφθεί δε κανείς το μέγεθος της απώλειας, αρκεί δίπλα στο -25,3% της πρώτης Ελλάδας να βάλει την μείωση εισοδήματος του 6,3% της δεύτερης Κορέας και το -4,3% της τρίτης Αγγλίας… Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μόλις μία ημέρα πριν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος είχε σημειώσει στην ετήσια έκθεσή του πως φέτος και το 2013 θα μειωθούν σωρευτικά κατά 16,5%.

Όσον αφορά δε τη φορολογική επιβάρυνση επί του συνολικού εργατικού κόστους, δηλαδή το άθροισμα του μισθού μαζί με το φόρο και τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου, καταγράφει αύξηση τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από 4% σε σχέση με το μέσο όρο των κρατών-μελών του Οργανισμού και ανέρχεται στο 37,8%. Ενδεικτικό είναι ότι στην Ελλάδα ο μικτός μισθός έγγαμου εργαζόμενου με δύο παιδιά επιβαρύνεται φορολογικά στο 37,8% έναντι 35,3% το 2000, σε αντίθεση με το μέσο όρο του Οργανισμού, όπου η εν λόγω καμπύλη εμφάνισε κάμψη από το 27,5% του 2000 στο 25,4% πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: