ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ:Εξωθεσμικοί παράγοντες επεμβαίνουν στο έργο των εκπαιδευτικών

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!
Εξωθεσμικοί παράγοντες επεμβαίνουν στο έργο των εκπαιδευτικών
(Σχετικά με τα γεγονότα στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Νυδρίου)

Το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας  Αναλυτικό Πρόγραμμα δεν ισχύει! Αντίθετα, τίθεται άμεσα σε εφαρμογή  ένα ''νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα'', σύμφωνο με τις επικίνδυνες ιδέες και  διαθέσεις ατόμων και φορέων, που θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να αλώσουν και την εκπαίδευση. Διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και διαχέουν ψευδείς πληροφορίες, αμφισβητώντας επιστήμονες παγκοσμίου εμβέλειας και πορίσματα  σύγχρονων παιδαγωγικών ερευνών! Οι σχολικοί σύμβουλοι δεν θεωρούνται απαραίτητοι πλέον, αφού «άλλοι» αποφασίζουν για την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.
Εξωθεσμικοί παράγοντες επιδιώκουν να διαμορφώσουν επικίνδυνες εκπαιδευτικές πολιτικές, που παραβιάζουν την εκπαιδευτική νομοθεσία. Από την....
άλλη πλευρά, θεσμικοί παράγοντες οι οποίοι κατέχουν κομβικές θέσεις στην εκπαίδευση είναι ανεπίτρεπτο, είτε να μη γνωρίζουν τις παιδαγωγικές προσεγγίσεις και τη μεθοδολογία που ακολουθείται για την εφαρμογή του Αναλυτικού Προγράμματος, είτε να τις γνωρίζουν αλλά για διάφορους λόγους να αποφασίζουν να διασύρουν και να τρομοκρατούν εκπαιδευτικούς.
Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να μένουν ανοχύρωτοι απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται και να αναγκάζονται να απολογούνται. Όπως στην περίπτωση της συναδέλφου Νηπιαγωγού του Νηπιαγωγείου Νυδρίου, η οποία δέχτηκε πολύ μεγάλες πιέσεις και προσβολές και αναγκάστηκε να υποβάλει γραπτό υπόμνημα1, παραθέτοντας αναλυτικά και με βιβλιογραφικές παραπομπές, τα σχέδια εργασίας που υλοποίησε, προκειμένου να τα «ελέγξουν» άτομα που με βεβαιότητα δεν γνωρίζουν ούτε τον όρο Αναλυτικό Πρόγραμμα, πόσο μάλλον το περιεχόμενο και τον τρόπο εφαρμογής του!

Επειδή, η Διεύθυνση Π.Ε. Λευκάδας έδωσε εντολή για διενέργεια ΕΔΕ και δημιούργησε πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε και πριν το φαινόμενο πάρει τη μορφή ανεξέλεγκτης κατάστασης καλούμε το ΥΠΑΙΘΠΑ:
·         να επέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσουν τώρα οι διαδικασίες για ΕΔΕ
·         να προβεί σε ενέργειες ώστε να αποδοθούν ευθύνες για το διασυρμό των εκπαιδευτικών και τις προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησής τους
·         να λάβει μέτρα ώστε να μην επιτρέπεται καμιά επέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο από εξωθεσμικούς παράγοντες

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  υπερασπιζόμενο το δικαίωμα όλων των εκπαιδευτικών να επιτελούν το εκπαιδευτικό τους έργο μέσα σε κλίμα ελευθερίας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται τόσο η εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και η δημοκρατική λειτουργία του σχολείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: