ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
15 - 11 – 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟ 1973
ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ
 
     Συμπληρώνονται φέτος τριάντα εννιά (39) χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.
     Με μπροστάρη τη νεολαία, η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της συγκρούστηκε με το δικτατορικό καθεστώς, πάλεψε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και στο τέλος νίκησε την τυραννία, στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα: «ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ».
     Σήμερα, μετά από τριάντα εννιά (39) χρόνια, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και το σύνθημα των αδούλωτων φοιτητών για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα.
     Ο ελληνικός λαός βιώνει την οικονομική υποδούλωση από την ξενόφερτη Τρόικα και υποφέρει από τα άδικα, σκληρά και αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα που παίρνονται εις βάρος του από το 2010 και μετά.
     Οι πολιτικές αυτές πρέπει να αλλάξουν άμεσα, γιατί οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές εξαντλούνται.
     Οι εκπαιδευτικοί πιστεύουν στη Δημοκρατία, στην Ελευθερία και στην Εθνική Ανεξαρτησία και βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων.
     Τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου και αγωνίζονται για τα μεγάλα εθνικά ιδανικά, για καλύτερη Παιδεία, για καλύτερες συνθήκες ζωής, για να διασφαλιστεί η Δημοκρατία από τον κάθε μορφής ολοκληρωτισμό και λαϊκισμό, που δε διστάζει να παραχαράξει την Ιστορία και να καπηλευτεί αγώνες και κατακτήσεις.
     Οι Έλληνες έχουν διαχρονικά αποδείξει ότι είναι ένας λαός περήφανος, δημοκρατικός και ασυμβίβαστος και όταν είναι ενωμένοι νικούν. Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και ο Πολιτισμός, δεν έχει θέση η ταπείνωση και προσβολή. Το ένδοξο ιστορικό μας παρελθόν φωτίζει και χαράζει δρόμους για το μέλλον.
 
ΔΥΝΑΤΟΙ ΞΑΝΑ - ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
 
 Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
         Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας
Χαράλαμπος Κόκκινος         Μάνος Ανδρουλάκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: