ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τσίπρας στο CNN: Μόνη λύση η διαγραφή του χρέους

 Tην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεθνή διάσκεψη για το χρέος και συνολική ευρωπαϊκή λύση, αντίστοιχη με αυτή που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953, με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου που βρίσκονται στην ίδια θέση με την Ελλάδα, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση εκτός από ένα γενναίο κούρεμα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο όμως, όπως επεσήμανε, πρέπει να συνοδευτεί «με πολιτικές ανάπτυξης και με δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν σταθερό περιβάλλον και για τους ιδιώτες επενδυτές».

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, η λύση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι επωφελής τόσο γι αυτούς που χρωστούν όσο και για τους πιστωτές. «Αν έχεις κάποιον χρεοκοπημένο, η λύση δεν είναι να του δώσεις περισσότερα δάνεια, που δεν θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει», εξήγησε, αλλά «να τον βοηθήσεις να εργαστεί, να παράξει, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αρχίσει να αποπληρώνει» και χαρακτήρισε απολύτως καταστροφικό αυτό που γίνεται με την Ελλάδα.


«Φορτώνουμε νέα δάνεια σε μια χώρα η οποία είναι χρεοκοπημένη και της στερούμε τη δυνατότητα να παράξει προκειμένου να μπορέσει να τα αποπληρώσει. Εκεί είναι το πρόβλημα και γι αυτό σήμερα δεν έχουμε λύση», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και στο σημείο αυτό επανέλαβε ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο, ενώ το πρόγραμμα που εφαρμόζεται εδώ και 2,5 χρόνια έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους του, οδηγώντας ταυτόχρονα σε αδιέξοδο ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου χρειάζονται ανάπτυξη, τόνισε ο κ. Τσίπρας και ανάπτυξη δίχως δημόσιες επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει, γι αυτό, συνέχισε, χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη. «Αυτή είναι η λύση και όχι η λιτότητα», η οποία σήμερα «μπορεί να ευνοεί ένα σχέδιο για τη γερμανοποίηση της Ευρώπης».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εξάλλου πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρνείται την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, η οποία ωστόσο, όπως επεσήμανε, δεν είναι μονάχα συνάρτηση στου εργασιακού κόστους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να αντιμετωπιστεί η διαφθορά, να υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς, ένα καθεστώς ασφάλειας στους επενδυτές και να πάψει η κινδυνολογία με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X]  και ταυτόχρονα να σταθεροποιηθεί το οικονομικό περιβάλλον και να βοηθηθεί η Ελλάδα «με επενδύσεις ευρωπαϊκές» από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων Αυτό όμως, παρατήρησε, «δεν είναι το σχέδιο της κ. Μέρκελ».

Στις δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε τέλος, πως η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη και πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, όπως και η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα. Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα οδηγούσε σε ένα ντόμινο και την αρχή του τέλους της ευρωζώνης, εκτίμησε, για να σημειώσει χαρακτηριστικά ότι η Ε.Ε., χωρίς ένα σημαντικό της κομμάτι πολιτισμικά, οικονομικά, γεωπολιτικά, θα ήταν μία ανάπηρη Ευρώπη.

«Είμαστε θερμοί υποστηρικτές της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ιδέας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας, «γι αυτό απαιτούμε να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας και να οδηγηθούμε σε βιώσιμες λύσεις τόσο για το χρέος, όσο και για την ανάπτυξη»

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: