ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Πανευρωπαϊκό «ρεκόρ» το χρέος της Ελλάδας. Στα 305,291 δισ. ευρώ!

Στο 160,5% του ΑΕΠ εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας κατά το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιοποιήθηκαν προχθές.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους στην ευρωζώνη και στη Ε.Ε. των 27 χωρών-μελών, που μεταφράζεται σε 305,291 δισ. Ευρώ.
Παρά τα διαδοχικά μνημόνια και τη σκληρή πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί από την τρόικα στη χώρα, το δημόσιο χρέος έχει παρουσιάσει τη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη (24,1%) σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2012, ενώ σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2012 η αύξηση που έχει καταγραφεί είναι της τάξης του 3,7%.

Το χρέος της Ελλάδας πριν από 12 μήνες ήταν στο 136,5% του ΑΕΠ, ενώ πριν από ένα τρίμηνο ήταν στο 156,9% του ΑΕΠ.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981 παρέλαβε το χρέος στο 31,2% του ΑΕΠ και το 1990 το είχε εκτοξεύσει στο 80,7%, φορτώνοντας  τη χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. 

Τέτοια χρέη τεραστίων διαστάσεων, δεν «κουρεύονται» παρά μόνο χαρίζονται, διαφορετικά πάμε όλοι μαζί για "πνιγμό". 

Όσοι, παρ' όλα αυτά, συνεχίζετε να είστε σε παραλίες, σε κόλπους και ορμίσκους, σας εύχομαι να περνάτε καλά. Μην πτοείστε. Υπομονή και ελπίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: