ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Εγκρίθηκε η αξιολόγηση και αναδιοργάνωση του Υπουργείου Παιδείας

Την αναδιοργάνωση του υπουργείου Παιδείας ενέκρινε τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίασή του το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, καθώς και η διαχείριση του προσωπικού, που αφορά την Κεντρική Υπηρεσία, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, το σύνολο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και τα ΙΕΚ.

Συνολικά, θα αξιολογηθούν δομές που στελεχώνονται από 165.000 εκ των 187.000 υπαλλήλων που υπηρετούν, συνολικά, στο υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, όπως αποσαφηνίζουν πηγές του υπουργείου, από τους 153.000 εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αξιολογήθηκαν, 2.000 τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 22 Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιποι 151.000 εκπαιδευτικοί μπορούν με ασφάλεια να συνεχίσουν απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό τους έργο.

Το μόνο που απομένει είναι να αξιολογήσουν τις διοικητικές τους δομές τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Δηλαδή, τους 10.200 διοικητικούς υπαλλήλους, που υπηρετούν κυρίως στα μεγάλα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

Τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας θα κληθούν να αξιολογήσουν το διοικητικό τους προσωπικό ως τις 15 Οκτωβρίου, ώστε να εντοπίσουν τυχόν πλεονάζοντες υπαλλήλους, που μπορούν να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, και να αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου όπου υπάρχουν ελλείψεις.
skai.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: