ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Δ. Μπράτης: Στον αέρα οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών


Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης με ανακοίνωσή ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας για τη μεγάλη καθυστέρηση υπογραφής των εγκυκλίων για τις αποσπάσεις και τις μετατάξεις από το υπουργείο Παιδείας κατηγορώντας το για πλήρη απραξία. 
Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Σε στασιμότητα παραμένουν όλες οι διαδικασίες που αφορούν στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού τα πάντα στο Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται σε πλήρη ακινησία. 
Οι εγκύκλιοι για τις αποσπάσεις - μετατάξεις, αν και βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες, στο γραφείο του Υπουργού, ακόμη δεν έχουν υπογραφεί. Οι συνάδελφοι, για μια ακόμη χρονιά, βρίσκονται σε ομηρία και εύλογα αναρωτιέται και ανησυχεί κανείς για το πότε θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί και πώς θα ξεκινήσουν κανονικά τη λειτουργία τους τα σχολεία το Σεπτέμβρη.

Είναι βέβαιο ότι η κατάσταση αυτή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η πολιτική ηγεσία οφείλει ΤΩΡΑ να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να γίνουν έγκαιρα οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε τα σχολεία μας να έχουν εκπαιδευτικούς το Σεπτέμβρη. Ταυτόχρονα η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να κατανοήσει ότι και οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι με ανάγκες, δικαιώματα και υποχρεώσεις και όταν καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλες τις περιοχές της χώρας, μακριά από τα σπίτια τους, θα πρέπει να έχουν τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για να μετακινηθούν και να εγκατασταθούν. Για όλα τα παραπάνω δεν απαιτούνται χρήματα αλλά στοιχειώδης οργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου κάτι που, δυστυχώς, λείπει τα τελευταία χρόνια από την εκπαίδευση. Την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιουλίου θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ, εκτός απροόπτου βέβαια, για να εξετάσει τις αμοιβαίες μεταθέσεις, τις μετατάξεις (τις κανονικές που γίνονται κάθε χρόνο κι όχι τις 900 των νέων κλάδων ) και τις ενστάσεις για τις μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: