ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Οριστικά "τέλος" ο Ξαρχάκος από το Εθνικό Θέατρο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος υπέβαλε και γραπτώς στον υπουργό Πολιτισμού την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Θεάτρου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας. 

Όπως τονίζει στην αιχμηρή επιστολή παραίτησής του ο κ. Ξαρχάκος, η απόφασή του είναι αμετάκλητη.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το aixmi.gr, τονίζει ότι κατά την επιλογή του καλλιτεχνικού προγράμματος αγνοήθηκε πλήρως το πλαίσιο το οποίο είχε ο ίδιος χαράξει και «έγιναν επιλογές που δε συνάδουν με την κρίσιμη αποστολή του Εθνικού Θεάτρου -ιδιαίτερα στη σημερινή πολιτισμική, και όχι μόνο, κρίση».

Τις αποφάσεις αυτές, επισημαίνει ο κ. Ξαρχάκος, τις έμαθε από τα Μέσα Ενημέρωσης και «δεν είχαν αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας και υιοθέτησης από το Διοικητικό Συμβούλιο».

Ο μουσικοσυνθέτης κάνει λόγο για «αιφνιδιασμό» και «εξωθεσμική παρέμβαση», σημειώνοντας ότι συγκάλεσε χθες έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου ωστόσο διαπίστωσε ότι «τα μέλη του ΔΣ, στην πλειοψηφία τους, δεν ήταν έτοιμα να προβληματιστούν στην κατεύθυνση σκέψης και στρατηγικής την οποία είχα εισηγηθεί και την οποία ομόφωνα είχε υιοθετήσει το ΔΣ.

«Επειδή δεν είναι διαθετειμένος επ’ ουδενί να προσχωρήσω σε συμβιβασμούς, οι οποίοι τέμνουν στρατηγικές εθνικού χαρακτήρα με συνθέσεις επιμέρους συμφερόντων, αποφάσισα να σας υποβάλω αμετάκλητα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου», καταλήγει η επιστολή παραίτησης του Σταύρου Ξαρχάκου από το Εθνικό Θέατρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ξαρχάκος φέρεται να ήταν δυσαρεστημένος με ορισμένες από τις συνεργασίες του Εθνικού Θεάτρου που ανακοίνωσε ο κ. Χατζάκης και πρόκειται να παρουσιαστούν στις σκηνές του Εθνικού την ερχόμενη θεατρική σαιζόν.

Σχετικό δημοσίευμα ανέφερε πως ο κ. Ξαρχάκος δήλωσε μετά το Δ.Σ.: «Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό του ρόλο επιλέγοντας συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: