ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

O Χαράλαμπος Κόκκινος εκλέχτηκε πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α, 105 57, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 2103312793, 6972679767 FAX: 2103246928
www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr
13 - 07 - 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ Δ.Ο.Ε.


ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΙΕΖΟΥΝ
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Πραγματοποιήθηκε στις 12/7/2013 η 3η και τελευταία συνεδρίαση (σύμφωνα με την πρόβλεψη του καταστατικού της Ομοσπονδίας μας) του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τη συγκρότησή του σε σώμα και την ανάδειξη του Προεδρείου.
Η παράταξή μας – πρώτη δύναμη στη Δ.Ο.Ε. – σταθερή και συνεπής στο δρόμο της ευθύνης πρότεινε τη συγκρότηση αναλογικού – αντιπροσωπευτικού Προεδρείου προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο.
Με δεδομένα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και η ελληνική κοινωνία, αλλά και την ανάγκη να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας των 70.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλέσαμε σε σύνθεση απόψεων τις υπόλοιπες παρατάξεις και σε δημιουργία ενός ενωτικού και λειτουργικού προεδρείου.
Η ΔΗ.ΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) επέμενε να υπάρχει συμμετοχή των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων προκειμένου να συμμετάσχει στο Προεδρείο, ξεχνώντας ότι τα ίδια πρόσωπα, όταν η παράταξής τους ήταν πρώτη δύναμη, διοικούσαν τη Δ.Ο.Ε. χάρη στην υπεύθυνη στάση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. και βέβαια χωρίς να βρίσκονται στο προεδρείο της Δ.Ο.Ε. άλλες παρατάξεις.
Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ συνέχισαν σταθερά την τακτική της άρνησης ανάληψης ευθυνών στο Προεδρείο της Δ.Ο.Ε., έχοντας αυτοαναγορευτεί σε επικριτές και «εισαγγελείς» όλων των υπολοίπων που θέλουν να αναλάβουν θέση ευθύνης, εγκαλώντας τους μάλιστα γιατί δεν έχουν ήδη συγκροτήσει προεδρείο!!! Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και η ΕΡΑ ανέλαβαν το Προεδρείο της ΟΛΜΕ και βέβαια στους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στα αντίστοιχα Προεδρεία.
Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ συνεχίζει να ζητά τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων προκειμένου να συμμετάσχει στο προεδρείο της Δ.Ο.Ε. Ζητά τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού - αναλογικού προεδρείου με βάση τη δική της στάθμιση της βαρύτητας των αξιωμάτων προτέινοντας ταυτόχρονα να μένει κενή η θέση εάν μια παράταξη δεν αναλαμβάνει αυτό που της αναλογεί. Δηλαδή βάζει συνεχώς προσκόμματα και προϋποθέσεις.
Η ΕΡΑ πρότεινε αρχικά προεδρείο Αριστεράς (Πρόεδρος από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, Γραμματέας από την ΕΣΑΚ) και στη συνέχεια έθεσε ως προϋπόθεση τη συμμετοχή όλων των αριστερών παρατάξεων στο προεδρείο για να αναλάβει θέση ευθύνης!!!
Στην ψηφοφορία που διεξήχθη για το Προεδρείο της Δ.Ο.Ε. εξελέγη ο π. Πρόεδρος της Παράταξης μας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. λαμβάνοντας τρεις (3) ψήφους (ψήφοι των τριών Δακιτών στη Δ.Ο.Ε., Χ. Κόκκινος, Θ. Κικινής και Τ. Οικονόμου), έναντι τριών (3) του κ. Κομνηνού Μαντά που στηρίχτηκε από τη ΔΗ.ΣΥ, τριών (3) «Λευκών» (από ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 2 & ΕΡΑ 1) και 2 «κατά» της ΕΣΑΚ.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. 1η δύναμη στον κλάδο (όπως καταγράφηκε στην 82η Γ.Σ. του κλάδου) σύμφωνα με το καταστατικό εκλέγει τον Πρόεδρο.
Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, μετά τον κ. Γιώργο Γούση και τον κ. Βασίλη Παληγιάννη είναι ο 3ος Δακίτης πρόεδρος της Δ.Ο.Ε.
Στη συνέχεια με δεδομένο ότι υπήρχε ασυμφωνία και αδιέξοδο από την άρνηση των υπολοίπων παρατάξεων να αναλάβουν θέση στο Προεδρείο με πρώτο το αξίωμα του Αντιπροέδρου, όπου δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τις άλλες παρατάξεις, η συνεδρίαση διακόπηκε για να συνεχιστεί τη Δευτέρα 15/7/2013 με το ίδιο θέμα δηλαδή τη «Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε. σε σώμα».
Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να αναλογιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους συμμετέχοντας στη συγκρότηση σε σώμα και στο Προεδρείο της Δ.Ο.Ε.
Τα προβλήματα είναι μεγάλα και πιεστικά, ο κλάδος απαιτεί ενότητα, αγώνα και αποτελεσματική δράση.

Τα 3 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Κόκκινος Χαράλαμπος
Κικινής Θανάσης
Οικονόμου Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: