ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Δεκάδες οι αιτήσεις στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Καστοριάς! - Έως τις 20 Νοεμβρίου, θα προσληφθούν οι αναπληρωτές για τις παράλληλες στηρίξεις

    Έως σήμερα έχουν προσληφθεί 1.267 αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ για παράλληλη στήριξη και αναμένεται  έως την 20η Νοεμβρίου να προσληφθούν ακόμη 539, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά των παράλληλων στηρίξεων.
    Για την Καστοριά οι εγκεκριμένες παράλληλες ανέρχονται στις 14 και  το υπουργείο διέθεσε μόνο 9 συναδέλφους ειδικής αγωγής.
   Από τις 14 συνολικά, οι 8 ανανεώθηκαν, λόγω αυτισμού, από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου (είχαν εγκριθεί από πέρυσι)  και οι υπόλοιπες 6 εγκρίθηκαν για πρώτη φορά φέτος.
   Ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα αποτελεί η λειτουργία του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Καστοριάς όπου υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα έως σήμερα να είναι αδύνατη η εξέταση των αιτημάτων των γονέων για αξιολόγηση τυχόν μαθησιακών δυσκολιών.
   Έως τώρα έχουν υποβληθεί δεκάδες αιτήσεις, χωρίς να μπορούν να εξεταστούν, αφού δεν υπάρχει δάσκαλος, νηπιαγωγός, λογοθεραπευτής, και κοινωνικός λειτουργός. Κατά τ' άλλα το υπουργείο ζητά από τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. να γνωμοδοτούν υποχρεωτικά εντός 45 ημερών! 
   Κύριε, Υπουργέ, το ιδανικό για να γίνει εφικτό, εν προκειμένω... χρειάζεται προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: