ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Καμπανάκι από Reuters: Τα νέα μέτρα θα ρίξουν την κυβέρνηση

Πολύ σκληρό το νέο άρθρο του αρθρογράφου του Reuters Χιούγκο Ντίξον. Ο Ντίξον επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση Σαμαρά για την οποία υποστηρίζει πως «το μεταρρυθμιστικό έργο της δεν έχει φτάσει ούτε στα μισά του δρόμου», εκτιμώντας πως ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι τόσο εύθραυστος που θα μπορούσε να καταρρεύσει εάν η Τρόικα επιβάλει περισσότερα μέτρα λιτότητας.

Στο άρθρο αναφέρεται πως η κυβέρνηση δείχνει διχασμένη για το πώς να χειριστεί τις συζητήσεις με την Τρόικα, αφού δεν έχει προχωρήσει καθόλου στις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχε κάνει. «Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά για να εκθέσει τα κεκτημένα συμφέροντα που πνίγουν την οικονομία. Δεν έχει πατάξει τη φοροδιαφυγή και δεν έχει προχωρήσει αρκετά στην ιδιωτικοποίηση περιουσίας του δημοσίου». Αναφέρεται σαφώς στις διαπιστώσεις των εκπροσώπων της τρόικας την προηγούμενη εβδομάδα στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

«Καλύτερα θα ήταν να υποστηρίξει η Ελλάδα πως η οικονομία της δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά να δεχθεί ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις. Πέρα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις ιδιωτικοποιήσεις, η βασική προτεραιότητα είναι να απελευθερωθούν τα κεκτημένα συμφέροντα που θερίζουν την οικονομία με τους περιοριστικούς τους όρους. Για παράδειγμα, η διύλιση και η διανομή πετρελαίου μοιάζει με καρτέλ, ενώ επαγγέλματα όπως οι συμβολαιογράφοι έχουν κεντρικές δομές αμοιβών»

Παράλληλα όμως το πρακτορείο σχολιάζει αρνητικά και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Χιούγκο Ντίξον εκτιμά πως «Αν και ο Τσίπρας έχει κατεβάσει τους τόνους στην πολεμική αντιτροϊκανή ρητορική του, θα δυσκολευθεί να ελέγξει το κόμμα του εάν προχωρήσει σε πολλούς συμβιβασμούς με τους πιστωτές της χώρας».

Προσθέτει μάλιστα «Δύσκολα μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει. Από την άλλη πλευρά, αν ο Τσίπρας σκίσει τη συμφωνία με την Τρόικα, τότε η Ελλάδα μπορεί να μπει σε ένα νέο φαύλο κύκλο που μπορεί να καταλήξει σε εφαρμογή κεφαλαιακών περιορισμών και έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: