ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ατυχής η παρέμβαση του δημοσιογράφου Κ. Αρβανίτη, στη χθεσινή εκπομπή του Ευαγγελάτου


Στη χθεσινή εκπομπή του  τηλεοπτικού σταθμού  ΣΚΑΙ και στο Ν. Ευαγγελάτο, ο Υπουργός Υγείας κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εξυπηρετεί συμφέροντα των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα ψηφίσει τη ρύθμιση για τη μείωση των φαρμάκων στη συνεδρίαση της Βουλής την προσεχή Τετάρτη. Επίσης, ανέφερε πως δεν θεωρεί τυχαίο το ότι ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο» ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ, παίζει διαφημιστικά σποτ φαρμακοβιομηχανιών.

«Αυτά που εισηγούμαστε κόβουν από τη φαρμακοβιομηχανία το ποσό των 480 εκατ. ευρώ μειώνοντας τις τιμές των φαρμάκων, εκ των οποίων τα 390 εκατ. λαμβάνονται από on patent και off patent. Είναι κατά βάση πολυεθνικών εταιρειών. Τα άλλα 90 εκατ. προέρχονται από τις κατηγορίες των γενοσήμων που είναι από ελληνικές εταιρείες» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έλληνα ασθενή που χρειάζεσαι φάρμακα σου λέμε ότι από το επόμενο δελτίο τιμών θα σου κατεβάσουμε τις τιμές όλων των φαρμάκων και ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων πάρα πολύ, ώστε να έχουν πρόσβαση και αδύναμες ομάδες».

Αντιδρώντας στις δηλώσεις Γεωργιάδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος ζήτησε από τον Υπουργό να ανακαλέσει τους υπαινιγμούς αποφεύγοντας όμως, να απαντήσει επί της ουσίας.  «Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν μπορούν να φανταστούν πως δεν υπάρχουν κόμματα που δεν εξυπηρετούν συμφέροντα πολυεθνικών. Ως υπουργός ρέπει στη διάταξη ύβρεων. Η ύβρις επισύρει οργή, τότε των θεών, τώρα των ανθρώπων. Έρχεται οργή, θα είναι οργή του λαού. Εμείς δεν είμαστε πλασιέ. Και δεν θα μας ενοχοποιήσετε για στήριξη των φαρμακοβιομηχανιών. Κρίνετε με τους δικούς σας όρους» είπε μεταξύ άλλων.

Ατυχή κατά την άποψή μου, η τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή για το θέμα του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος υπερασπιζόμενος την πολιτική του σταθμού, ανέφερε ότι μπορεί να λαμβάνει διαφημίσεις από όποιον θέλει, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακοβιομηχανιών. 
Εν συνεχεία ο κ. Αρβανίτης, θέλοντας προφανώς να αποπροσανατολίσει τον υπουργό τον ρώτησε, αν πιστεύει ότι υπάρχουν νεκροί στο Πολυτεχνείο. Το πάνελ έμεινε σύξυλο ακόμη και ο Βαρεμένος, και ο υπουργός του απάντησε με το δημώδες άσμα:
«Μαύρη είναι η νύχτα, στους βράχους πέφτει χιόνι».
Τα συμπεράσματα δικά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: