ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εγκύκλιος για προτάσεις για μεταβολές σχολικών μονάδων σχολικού έτους 2014-2015


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευµάτων προχωρά στις προβλεπόµενες από την εκπαιδευτική νοµοθεσία µεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασµοί και µετατροπές) σχολικών µονάδων Α/θµιας και Β/θµιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-15 µε στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της χώρας. Παρακαλούνται οι ∆ιευθυντές Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, µέχρι 20-11-2013.

Θα σταθώ σε ένα σημείο της εγκυκλίου, που αποτελεί και την "ουσία" του όλου θέματος και την οποία σε αρκετές περιπτώσεις οι υπηρεσιακοί παράγοντες την αγνοούν και ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο, με αποτέλεσμα να έχουμε την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.


1."Επισηµαίνεται ότι θα είναι καλό να εξασφαλίζεται η συνεργασία όλων των εµπλεκόµενων φορέων για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής εκπαιδευτικής πρότασης προς όφελος των µαθητών και της εκπαίδευσης και την αποφυγή των εκ των υστέρων διαµαρτυριών."

Η παραπάνω επισήμανση της εγκυκλίου αν δεν λαμβάνεται υπόψιν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι  η οποιαδήποτε απόφαση της πολιτείας θα προκαλεί τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν αγνοήθηκαν από την πολιτεία και τελικά να έχουμε ανακλήσεις, αναστολές και άλλες γελοίες καταστάσεις από την πλευρά του υπουργείου, που δεν τιμούν κανέναν μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: