ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Λειτουργία και διαχείριση Πληροφοριακού συστήματος myschool, στα ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία


Συνάδελφοι, 
    Εδώ και μία εβδομάδα τέθηκε από το υπουργείο μας, σε λειτουργία το νέο πληροφοριακό συστήμα myschool, το οποίο ως γνωστόν, λειτούργησε πιλοτικά την περυσινή χρονιά. Κάθε τι καινούργιο δικαιολογημένα εγείρει απορίες και ερωτήματα και ως εκ τούτου, προκαλεί ένα άγχος ως προς την επιτυχή διεκπεραίωσή του. Τόσο η λειτουργία όσο και η διαχείριση του νέου συστήματος, απαιτεί κυρίως χρόνο, τον οποίο διαθέτουν μεν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων λόγω του μειωμένου διδακτικού ωραρίου τους, δεν διαθέτουν όμως οι προϊστάμενοι των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, οι οποίοι εργάζονται με πλήρες διδακτικό ωράριο.

    Θεωρώ τη στήριξη και υποστήριξη των παραπάνω συναδέλφων επιβεβλημένη, προκειμένου να ανταποκριθούν στις επιταγές και τα χρονικά όρια που θέτει το υπουργείο σχετικά με την εφαρμογή, λειτουργία και διαχείριση του νέου πληροφοριακού συστήματος.

Αξιότιμε, κ. Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, 

    Σε μία εποχή που ασφυκτιούμε όλοι από τις αλλεπάλληλες απανταχού πιέσεις (κοινωνικές, οικονομικές, εργασιακές), θεωρώ ανθρώπινο και συναδελφικό να αξιοποιήσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τους συναδέλφους της πληροφορικής (Δόξα το Θεό είναι αρκετοί) – οι οποίοι, είμαι βέβαιος, ότι θα προσφέρουν μετά χαράς τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους- και να τους θέσουμε για λίγες μέρες στη διάθεση των προϊσταμένων των ολιγοθέσιων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, προκειμένου η μετάβαση των σχολείων τους από το ένα σύστημα (servey) στο άλλο (myschool) να πραγματοποιηθεί τόσο έγκαιρα και αποτελεσματικά όσο και ομαλά.

    Η προσωπική και δια ζώσης αυτή επιμόρφωση, θα έλεγα, των παραπάνω συναδέλφων, αφ’ ενός θα ανακουφίσει και αφ’ ετέρου θα αποδείξει για άλλη μια φορά το αλληλέγγυο, ευέλικτο, καινοτόμο και ουσιαστικό πρόσωπο της υπηρεσίας μας, σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία. 

Με εξαιρετική τιμή
Ο Αιρετός

Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: