ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

«Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Ανάκληση εγγράφου και δέσμευση για άρση των πιέσεων». Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοαξιολόγηση


Αρ. Πρωτ. 658
Αθήνα 24/2/2014
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΘΕΜΑ : «Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Ανάκληση εγγράφου και δέσμευση για άρση των πιέσεων»
  
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. πραγματοποίησε  την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη έπειτα από πλήθος καταγγελιών για πράξεις εκφοβισμού και συνεχείς μεθοδεύσεις για συγκρότηση «ομάδων εργασίας» για την αυτοαξιολόγηση που δέχτηκε από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
  Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπίες από τα Δ.Σ. όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Πελοποννήσου και πολλοί εκπαιδευτικοί.
  Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και με τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τονίσαμε το μεγάλο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι πιέσεις και οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις από σχολικούς συμβούλους προς τους συλλόγους διδασκόντων ώστε να συνεδριάσουν άμεσα και να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας και μάλιστα εντός ασφυκτικών χρονικών πλαισίων με βάση έγγραφο του Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης. Τονίσαμε, επίσης, τη βαθιά ανησυχία που έχει προκαλέσει στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. η έξαρση του φαινομένου των πειθαρχικών διώξεων σε βάρος συναδέλφων στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκτιμώντας ότι είναι άδικες κι έχουν χαρακτήρα εκφοβισμού, ζητώντας τη θεσμική παρέμβαση του κ. Περιφερειακού Διευθυντή ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.
Τόσο ο κ. Περιφερειακός Διευθυντής όσο και ο κ. Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης δεσμεύτηκαν ότι:
  • Θα προχωρήσουν άμεσα στην ανάκληση των ημερομηνιών που έθετε το σχετικό κείμενο του Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης.
  • Θα δοθούν οδηγίες προς τους σχολικούς συμβούλους ώστε να περιορίζονται στην άσκηση του θεσμικού τους ρόλου και μόνο κι ότι αν διαπιστώσουν ότι υπάρχουν πιέσεις θα φροντίσουν για την εξάλειψη του φαινομένου.
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά ότι οι παραπάνω δεσμεύσεις, με δεδομένο ότι πρόκειται να τηρηθούν, κινούνται στην κατεύθυνση της εκτόνωσης του κλίματος εκφοβισμού που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα.
  Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων που πραγματοποίησαν συνεδριάσεις και συγκρότησαν ομάδες εργασίας κάτω από συνθήκες πίεσης να επαναλάβουν τις συνεδριάσεις και να ανατρέψουν αποφάσεις που ήταν προϊόν των συγκεκριμένων συνθηκών.
  Επαναλαμβάνουμε ότι θέση της Ομοσπονδίας είναι οι σύλλογοι διδασκόντων να μη συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας ώστε να μην ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης  που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αξιολόγηση - χειραγώγηση. Για ενίσχυση των συλλόγων διδασκόντων σ' αυτή την κατεύθυνση έχουμε ήδη αποστείλει γνωμοδότηση της νομικής μας συμβούλου και σχέδιο πρακτικού.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                  Χαράλαμπος Κόκκινος        Αθανάσιος Κικκινής



Στη Βουλή οι ενέργειες Διευθυντών Εκπαίδευσης για την αυτοαξιολόγηση


Στη Βουλή φέρνουν το ζήτημα των ενεργειών Διευθυντών Εκπαίδευσης για την αυτοαξιολόγηση Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατάθεσαν προς τον υπουργό Παιδείας. Για να δείτε την ερώτηση κάνετε πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: