ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η μέθοδος της πλαγίας οδού αποδίδει, αλλά και προδίδει.


Συνάδελφοι,
   Οφείλω για άλλη μια φορά να σας ενημερώσω για τα τεκταινόμενα γύρω από το φλέγον και επίκαιρο θέμα της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου σχολικής μονάδας (ΑΕΕ), που το υπουργείο προσπαθεί  από φέτος επιτακτικά και ερήμην των εμπλεκομένων να θεσμοθετήσει σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.
   Έως σήμερα, οι προσπάθειες του υπουργείου δια μέσω των σχολικών συμβούλων απέτυχαν, αφού όλες οι προγραμματισμένες από την πλευρά των σχολικών συμβούλων επιμορφωτικές συναντήσεις για ενημέρωση Διευθυντών, προϊσταμένων και εκπαιδευτικών ακυρώθηκαν λόγω μη προσέλευσης των συναδέλφων. 
   Όλοι μας σχεδόν, ανταποκριθήκαμε  στο κάλεσμα της ΔΟΕ για συμμετοχή στις στάσεις εργασίας,  με σκοπό σε α΄φάση να μην πραγματοποιηθούν οι οργανωμένες αυτές συναντήσεις. Τις ονομάζω οργανωμένες, γιατί οι εκπαιδευτικοί πρέπει να προσκαλούνται εγγράφως από τους σχολικούς συμβούλους, ώστε να παραστούν σε συγκεκριμένη μέρα, ώρα και καθορισμένο χώρο και πάντα εντός του εργασιακού ωραρίου.
   Δυστυχώς, όμως, η συνάδελφος, η - άνευ περιφερείας - σχολική σύμβουλος (στη δικαιοδοσία της έχει τρεις μόνο σχολικές μονάδες), προσπαθεί να επιμορφώσει-ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων σχολείων δια της « πλαγίας οδού» και όχι δια της καθαρής, ευθείας οδού και του ανοιχτού ορίζοντα, διαδικασία που ακολούθησε ως τα τώρα, ο σχολικός σύμβουλος της 2ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Καστοριάς. 
   Η συνάδελφος σχολική σύμβουλος, γνωρίζοντας τη στάση και τη θέση της ομοσπονδίας μας απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα και τον τρόπο με τον οποίο η ομοσπονδία μάς καλεί να αντιδράσουμε, μετονομάζει τις επιμορφωτικές συναντήσεις σε τυπικές εκπαιδευτικές επισκέψεις και πραγματοποιεί εντός του διδακτικού ωραρίου!!! ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τη διαδικασία της ΑΕΕ. Με τις ενέργειές της αυτές, αν μη τι άλλο, προκαλεί κατά την άποψή μου την εκπαιδευτική οικογένεια της οποίας είναι μέλος και μάλιστα στο παρελθόν υπήρξε συνδικαλιστικό στέλεχος πρώτης γραμμής. 
   Καλώ την αγαπητή, συνάδελφο, συμφοιτήτρια και συντοπίτισσα, σεβόμενη το παρελθόν της και τον τίτλο της δασκάλας που ακόμη φέρει, να σταματήσει εδώ και τώρα αυτές τις μεθοδεύσεις, θυμίζοντάς της, ότι η ζωή είναι μικρή και θα την περάσουμε μαζί…
  Συνάδελφοι, μετά απ’ όλα αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας οφείλει να εκφραστεί δημόσια καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές, μεθόδους και ενέργειες που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.
Πάντα δίπλα σας
Ο Αιρετός σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: