ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Τσίπρας: Δεν θα συγκροτήσω κομματική κυβέρνηση!


Έτοιμος να κυβερνήσει την Ελλάδα αισθάνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ενώ εμφανίζεται βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την αυτοδυναμία.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι δεν θα συγκροτήσει μια κομματική «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αλλά μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε «αυτό σημαίνει ότι ότι θα επιδιώξουμε πολιτικές συνεργασίες με προσωπικότητες και πολιτικές δυνάμεις πέραν του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύνθεση της κυβέρνησης θα αποτελείται από στελέχη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από προσωπικότητες κύρους, εξωκοινοβουλευτικούς και εξειδικευμένους τεχνοκράτες». 

Σχετικά με την φορολογία ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλλει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα ρίξει τα βάρη σε αυτούς που φοροδιαφεύγουν και στους έχοντες, ενώ θα ελαφρύνει αισθητά τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας ότι « δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει το λαό και τον τόπο με ένα νέο Μνημόνιο, ανεξάρτητα από την ονομασία του» και προσθέτει πως «οφείλει να θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού τις επιλογές και τις δεσμεύσεις της». 

Για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε όσους τον κατηγορούν για ευρωσκεπτικισμό του κόμματος του, και αναφέρει πως «δεν μπορεί από τη μία πλευρά να είμαι υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από την άλλη να επιδιώκω την αποχώρηση από την ευρωζώνη», ενώ ξεκαθαρίζει: «δεν θα προβούμε σε μονομερείς κινήσεις. Ούτε, όμως, θα διστάσουμε να τις κάνουμε αν τις επιβάλλει το εθνικό συμφέρον».

Τέλος, με επίκεντρο τη διαχείριση του χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει χαρακτηριστικά πως «εάν οι συνομιλίες οδηγήσουν στην απόρριψη κάθε συζήτησης για την περικοπή του χρέους, τότε θα διακόψουμε τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμα και μονομερώς, αν χρειαστεί, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση πως αυτό δεν θα συμβεί γιατί δεν συμφέρει κανέναν. 

Σε εκδήλωση της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή πριν από μερικές ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι «η Ελλάδα είναι σήμερα έτοιμη, όχι απλώς να γυρίσει σελίδα. Είναι έτοιμη ν' αλλάξει βιβλίο». «Τα μνημόνια της λιτότητας έχουν αποτύχει παταγωδώς και σε όλους τους δείκτες. Διέλυσαν τη παραγωγική βάση της χώρας. Έφθασαν την ανεργία σε πρωτοφανή ποσοστά. Δημιούργησαν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
Πηγή: Ant1iwo

Δεν υπάρχουν σχόλια: