ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

"ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ"



ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 17-2-2014
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Στις 5/2/2014, για ακόμη μια φορά γίναμε θεατές σε μια κατάφωρη αδικία που συντελείται εις βάρος των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από το Υπουργείο Παιδείας. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
    Ήδη πριν την έναρξη του σχολικού έτους, με πρόσχημα την αποφυγή των απολύσεων, πολλοί συνάδελφοι από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μετατάχθηκαν σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, κατόπιν Υπουργικών αποφάσεων και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα κριτήρια όπως μόρια προϋπηρεσίας ή οικογενειακή κατάσταση.
    Είναι αυτονόητο ότι οι παραπάνω πρακτικές του Υπουργείου δε συνάδουν με την ισονομία και τη δικαιοσύνη που πρέπει να υπάρχει στο χώρο της εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση αισθάνονται αδικημένοι και απογοητευμένοι, εγκλωβισμένοι χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειες τους.
    Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε απέναντι στους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απλά είμαστε αντίθετοι σε άδικες και αυθαίρετες πρακτικές του Υπουργείου σε οποιοδήποτε συνάδελφο ανεξαρτήτου ειδικότητας.
    Για πολλά χρόνια δεν έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις στα σχολεία και όλες οι ανάγκες που είναι πάρα πολλές , καλύπτονται με εκατοντάδες αποσπασμένους συναδέλφους. Ειδικά όμως τα τελευταία χρόνια οι πρακτικές και οι κακοί χειρισμοί του Υπουργείου έχουν αφήσει εκτός αποσπάσεων και μεταθέσεων εκατοντάδες συναδέλφους.
    Τα οργανικά αυτά κενά, που «δεν υπήρχαν», πλέον εφευρίσκονται από το Υπουργείο, και καλύπτονται με αδιαφανή τρόπο, με ενστάσεις επί των ενστάσεων και σπασμωδικές κινήσεις σε βάρος αυτών που τις δικαιούνται απόλυτα.
    Οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων της Π.Ε. όχι μόνο δεν πλεονάζουν αλλά δεν επαρκούν για να καλυφθούν τα κενά και οι ανάγκες στα Δημοτικά σχολεία. Δεν φταίνε αυτοί για το λανθασμένο προγραμματισμό των προσλήψεων στις δυο βαθμίδες της εκάστοτε ηγεσίας. Δεν θα συμμετάσχουμε πλέον στις πρόχειρες πολιτικές και στα λάθη του Υπουργείου και θα είμαστε απέναντι με κάθε μέσο.
    Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση και δεν υποκύπτουμε στο παιχνίδι του Υπουργείου και σε διλήμματα του τύπου «είναι ο μόνος τρόπος αλλιώς θα γίνουν απολύσεις». Λύσεις υπάρχουν. Η κινδυνολογία και οι λανθασμένες πολιτικές που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο πρέπει να σταματήσουν, όπως και οι άδικες αποφάσεις κάποιων εις βάρος των οικογενειών μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πηγή: Δέσποινα Σαββίδου 
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος Ζ΄Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: