ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Διαγωνισμός συγγραφής παιδικού παραμυθιού με θέμα : «Ο Δράκος της Λίμνης της Καστοριάς (Ορεστιάδας)

Πηγή:http://dipe.kas.sch.gr/

Ο σχολικός σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Καστοριάς σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών δραστηριοτήτων και στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας προκηρύσσουν διαγωνισμό συγγραφής παιδικού παραμυθιού με θέμα το Δράκο της Λίμνης της Καστοριάς. Αφορμή για τον εν λόγω διαγωνισμό αποτέλεσε μία λεπτομέρεια από μία τοιχογραφία σε βυζαντινή εκκλησία της πόλης η οποία απεικονίζει το δικέφαλο δράκο δίπλα σε μία λίμνη, πιθανόν τη λίμνη της Καστοριάς. Η μορφή του δράκου συναντάται σε όλους τους πολιτισμούς με διάφορες ιδεολογικές προεκτάσεις. Οι δικοί μας δράκοι διαφέρουν από άλλες αναπαραστάσεις μια και δεν είναι φτερωτοί, πολλές φορές έχουν το σχήμα μεγαλόσωμου ερπετού και στην αναπαράσταση που προαναφέραμε ο δράκος έχει δύο κεφάλια, συνδεόμενος με τα αρχαιοελληνικά πρότυπα. Επιπρόσθετα η περιοχή της Καστοριάς χαρακτηρίζεται από μία σειρά στοιχείων που αφορούν το δράκο, επομένως οι μαθητές που θα λάβουν μέρος ατομικά ή συλλογικά μπορούν να λάβουν υπόψη την επισκέψιμη σπηλιά του δράκου, τη λίμνη, τις τοιχογραφίες στις εκκλησιές μας, τους μύθους και τους θρύλους τις παραδόσεις του λαού μας και τις παραδόσεις άλλων λαών. Επίσης μπορούν να λάβουν υπόψη την λεπτομέρεια της τοιχογραφίας που επισυνάπτουμε σε σκίτσο. (πρόβλημα με την επισύναψη, γιατί δεν εμφανίζεται)

Τα έργα των μαθητών θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στη savpantz@yahoo.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: