ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΤΡΙΚΑΛΑ: Διευθυντές σχολείων γιούχαραν τους ελάχιστους διευθυντές που πήραν μέρος στα σεμινάρια -Μπλόκο στα σεμινάρια των διευθυντών στο Ρέθυμνο



Τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων Διευθυντών της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, αντιμετώπισαν οι ελάχιστοι συνάδελφοί τους που συμμετείχαν σήμερα το πρωί σε Σεμινάριο για την «Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου» που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε από χθες το trikalanews.gr υπήρχε ένταση και η οποία σήμερα εκδηλώθηκε με …γιουχαΐσματα σε βάρος των 5-6 Διευθυντών από τους δεκάδες συγκεντρωμένους Διευθυντές Σχολείων της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης…

Στην αίθουσα του Σεμιναρίου βρέθηκε και ο Προϊστάμενος Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χαράλαμπος Καφανέλης που έζησε αυτή την … ιστορική στιγμή του …αλληλοσπαραγμού που έχει πετύχει το Υπουργείο Παιδείας μεταξύ Διευθυντών Σχολείων…

Μέχρι την χρονική διάρκεια του Σεμιναρίου, τα Σχολεία της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού είχαν βάλει «λουκέτο» και οι μαθητές προσέρχονταν για μάθημα μετά την …11η πρωινή, αφού είχε κηρυχτεί 3ωρη στάση εργασίας για τους Εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχει 48ωρη απεργία από σήμερα για τους Διευθυντές των Σχολείων της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Τρικάλων.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων.

Μπλόκο στα σεμινάρια των διευθυντών στο Ρέθυμνο

Ακυρώθηκαν τα Σεμινάρια Αξιολόγησης των Διευθυντών Ρέθυμνο όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθμιας Ρεθύμνου στην οποία τονίζει ότι «Η δυναμική παρουσία και στάση μας ακύρωσε την πρώτη μέρα των σεμιναρίων αφήνοντας παρά πίσω τα όποια αντιεκπαιδευτικά σχέδια του υπουργείου παιδείας για τα σχολεία μας και τους εκπαιδευτικούς». Παράλληλα καλούν τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν ώστε να ακυρωθεί και η 2η μέρα των σεμιναρίων στο 15ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου. Ακολουθεί η ανακοίνωση

Χαιρετίζουμε τη μαζική αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου, με τη συμμετοχή του στη στάση εργασίας και την παρουσία του στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, κατά τη διαδικασία μπλοκαρίσματος της πρώτης μέρας των σεμιναρίων διευθυντών για την αξιολόγηση. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους διευθυντές που τάχθηκαν με το μέρος των εκπαιδευτικών και αξιοποίησαν τη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ για τα στελέχη εκπαίδευσης. Η δυναμική παρουσία και στάση μας ακύρωσε την πρώτη μέρα των σεμιναρίων αφήνοντας παρά πίσω τα όποια αντιεκπαιδευτικά σχέδια του υπουργείου παιδείας για τα σχολεία μας και τους εκπαιδευτικούς.

Για 3η φορά μέσα στην ίδια χρονιά ως εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, μπλοκάρουμε τα σεμινάρια που επιδιώκει να περάσει το υπουργείο παιδείας στην πράξη. Ο άνεμος της αντίστασης και ακύρωσης των σεμιναρίων μεταφέρεται από τη μια γωνιά της Ελλάδας στην άλλη. Σε όλη τη χώρα δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών ακυρώνουν τα σεμινάρια στελεχών. Ο αγώνας μας είναι μακρύς και θα τον τραβήξουμε μέχρι τέλους.

Η μάχη των εκπαιδευτικών του Ρεθύμνου συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες. Αξιοποιούμε τις στάσεις εργασίας από τις 8-11 πμ και την απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ για τα στελέχη εκπαίδευσης ώστε κάθε προσπάθεια επιβολής και εφαρμογής αυτής της αξιολόγησης να μείνει στα χαρτιά. Ως ΔΣ εκτιμούμε σε κάθε περίπτωση τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και εφόσον χρειάζεται θα επεκτείνουμε τις 3ωρες στάσεις εργασίας με μετατροπή τους σε απεργία για όσους συναδέλφους επιθυμούν να παραμείνουν στο χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων μέχρι το μεσημέρι.

Αύριο συνεχίζουμε δυναμικά στις 8 πμ στο 15ο Δημοτικό Σχολείο για να ακυρώσουμε στο σύνολό του το διήμερο της πρώτης ομάδας διευθυντών και αμέσως μετά προετοιμαζόμαστε για την Πέμπτη και Παρασκευή προχωρώντας στο μπλοκάρισμα και της δεύτερης διημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: