ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Με non paper καταργήθηκαν χθες ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ στα ΕΠΑΛ

Εκεί κάτω στο υπουργείο, έχετε έναν συνάδελφο πρώην πρόεδρο της ΟΛΜΕ και νυν Διευθυντή του Γραφείου του υφυπουργού. Κάτι θα έχει να σας πει... 


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ & 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ανατολικής Θεσσαλονίκης
ΠΡ.ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51 Τ.Κ.54622


Με non paper καταργήθηκαν χθες ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ στα ΕΠΑΛ
Είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με βάση την κοινή λογική. Απέναντι στην τεκμηριωμένα επιχειρήματά μας, η κυβέρνηση εφαρμόζει με «αποφασιστικότητα» την προσχεδιασμένη επίθεσή της στα ΕΠΑΛ. Καταρρίπτεται η δικαιολογία της «εξυγείανσης» και «αναβάθμισής» τους, της «ορθολογικής διαχείρισης πόρων και προσωπικού». Αν το Υπουργείο είχε αυτή τη επιδίωξη, θα δρούσε ΕΓΚΑΙΡΩΣ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ. Αντίθετα, η Κυβέρνηση ΕΠΙΔΙΩΞΕ τον ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ και τη ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ για να ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ. Παράλληλα «κλείνει το μάτι» στους εκπαιδευτικούς να μην αντιστέκονται γιατί …«όσο κυβερνάμε εμείς μπορεί να σας κλείσουμε τα σχολεία, αλλά δεν θα απολυθείτε, κάπου θα σας βολέψουμε…».
Η διαφορά με τον Αρβανιτόπουλο είναι ότι εκείνος έκλεινε μονομιάς τομείς και σχολεία.Αυτοί ψαλιδίζουν φύλα και ρίζες μέχρι να μαραθούν τα ΕΠΑΛ μοναχά τους. Κοινός τους στόχος να κλείσουν τα ΕΠΑΛ, κοινά χαρακτηριστικά οι ΑΙΦΝΙΑΣΤΙΚΕΣ ενέργειες και τα …«non paper» !!
Με non paper το Υπουργείο έκλεισε χθές ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ σχεδόν σε ΟΛΑ τα ΕΠΑΛ. Όταν οι διευθυντές μπήκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσουν το δυναμικό των τμημάτων που μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική μονάδα κατά ΤΑΞΗ και Τομέα – Ειδικότητα, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι ΕΛΕΙΠΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. Επομένως ΔΕΝ τους δίνονταν η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να δηλώσουν ότι το σχολείο ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει τα ΤΜΗΜΑΤΑ. Άρα, ΔΕΝ θα ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ως ΕΠΙΛΟΓΕΣ στις δηλώσεις των μαθητών !!

Εμείς «κινδυνολογούσαμε» ότι τα «ολιγομελή» θα κλείσουν τον Ιούλιο και στην πραγματικότητα ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ !!!
Το Υπουργείο λοιπόν συλλαμβάνεται να ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ κατηγορώντας εμάς τους «μεμονωμένους» που αντιδρούμε στην …«πρόοδο» που καλπάζει …κατά πάνω μας!!
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον ΥΠΟΥΡΓΟ
ότι ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ απροκάλυπτα και κατ’ εξακολούθηση!
Στα ΕΠΑΛ λειτουργούν Τομείς και Ειδικότητες με ΙΔΡΥΤΙΚΑ δημοσιευμένα σε ΦΕΚ!
Αυτά ΔΕΝ καταργούνται με την …«ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ αναγραφής τους» σε …ηλεκτρονικές πλατφόρμες… Δηλαδή, αν έκανε λάθος ή παράλειψη ένας χειριστής του συστήματος, η πράξη του έχει ισχύ μεγαλύτερη από ένα Προεδρικό Διάταγμα ; Και πώς θα ξεχωρίζει η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ενός χειριστή, από την πολιτική ΒΟΥΛΗΣΗ ενός Υπουργού ;
Η δήλωση που καλούνται να κάνουν οι Διευθυντές αφορά μόνο «στην δυναμική του σχολείου σε αίθουσες» δηλαδή ΠΟΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ από πλευράς υποδομών και ΜΟΝΟ !!
Διότι με το σύστημα «πολλαπλών επιλογών σχολείων» που ΑΥΤΟΙ επινόησαν, το ίδιο το σχολείο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ για το μαθητικό δυναμικό που θα φοιτήσει. Αντίθετα, οφείλει να δηλώσει τη «διαθεσιμότητά του» σε χώρους και εξοπλισμό.
Ομοίως, το Υπουργείο ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ η να ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙτις επιλογές των ΜΑΘΗΤΩΝ, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ τους δυνατότητες ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και τις ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ή τις ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ!!
ΑΝ λοιπόν έχει τα κότσια Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ τις ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ με ΑΠΟΦΑΣΗ του όπως προβλέπει ο Νόμος παίρνοντας την πολιτική ευθύνη των πράξεών του και όχι «στα μουλωχτά», σε ένα βράδι και με ευθύνη ενός χειριστή !!

ΚΑΛΟΥΜΕ
τους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ και τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ των ΕΠΑΛ
να διαμαρτυρηθούν τηλεφωνικά και ΕΓΓΡΑΦΩΣ στο Υπουργείο και να ζητήσουν την ανάρτηση ΟΛΩΝ των ΤΟΜΕΩΝ και ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ που περιέχονται ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ του κάθε σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: