ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Μελέτη: οι ενήλικες κάνουν λιγότερο sex από ό,τι στο παρελθόν


Νέα έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και το Πανεπιστήμιο Γουάιντενερ διαπίστωσε πως οι ενήλικες τη σήμερον ημέρα κάνουν λιγότερο sex από ότι οι ενήλικες 20 χρόνια πριν.
Στη μελέτη συμμετείχαν 26.000 άνδρες και γυναίκες, όλοι ετερόφυλοι από την Αμερική, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν στην εξής ερώτηση: “πόσο συχνά κάνατε sex κατά τους τελευταίους 12 μήνες;”.
Οι συμμετέχοντες μπορούσαν να απαντήσουν με βάση μία κλίμακα από 0 (ποτέ) μέχρι το 6 (πάνω από 3 φορές την εβδομάδα). Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior.
Τα δεδομένα συλλέχθηκαν για την περίοδο μεταξύ του 1989 και του 2014 μέσω της General Social Survey (Γενική Κοινωνική Έρευνα) και τέθηκαν σε σύγκριση μεταξύ τους, σε μία προσπάθεια να διερευνηθεί η σεξουαλική συμπεριφορά των ενηλίκων ανάλογα τις δεκαετίες.

Τα ευρήματα

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι ενήλικες στις αρχές της δεκαετίας του 2010 έκαναν 7 φορές λιγότερο sex σε σύγκριση με τους ενήλικες στις αρχές του 1990 και 9 φορές λιγότερο sex σε σχέση με τους ενήλικες στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Επίσης, παρατηρήθηκε ότι για κάθε χρόνο μετά τα 25 έτη, η συχνότητα του sex μειώνεται κατά 1,18 φορές. Ως αποτέλεσμα, οι σύγχρονοι εικοσάρηδες κάνουν sex κατά μέσο όρο 80 φορές τον χρόνο, ενώ οι εξηντάρηδες περίπου 20 φορές.
Γενικά, η μείωση στη συχνότητα του σεξ μεταξύ παρόντος και παρελθόντος αφορά σχεδόν κάθε ηλικιακό γκρουπ, φυλετική ομάδα και περιοχή και παρατηρείται τόσο στους ελεύθερους όσο και στους δεσμευμένους, αν και -χωρίς να προκαλεί έκπληξη- διαπιστώθηκε ότι σε κάθε περίοδο, όσοι είχαν σύντροφο έκαναν πιο συχνά σεξ σε σχέση με τους singles.
Σχετικά, προηγούμενη έρευνα, η οποία αποτέλεσε τη βάση της νέας, είχε δείξει ότι το ποσοστό των νέων ηλικίας 20-24 ετών οι οποίοι δεν είχαν κανένα σεξουαλικό σύντροφο από τα 18 τους, ήταν περισσότερο από διπλάσιο για εκείνους γεννημένους στα 90’s (15%) σε σχέση με εκείνους γεννημένους στα ’60s (6%).
Τα γενικότερα αποτελέσματα τέτοιου είδους μελετών αποκαλύπτουν μία συνολική τάση μείωσης της συχνότητας του σεξ από γενιά σε γενιά, με τους millenials και ειδικά όσους έχουν γεννηθεί μετά το 1995, να κάνουν σεξ σημαντικά λιγότερο από τους γονείς και τους παππούδες τους.
Όπως σημειώνεται στον Guardian, όμως, ο επικεφαλής της μελέτης Ryne Sherman λέει πως αυτή η διαπίστωση δεν πρέπει να οδηγεί απαραίτητα σε «μαύρα» συμπεράσματα, καθώς δεν αποκλείεται να είναι μία συνειδητή επιλογή των νέων. Εξάλλου, πολλοί ειδικοί σπεύδουν να σημειώσουν ότι δεν παίζει τόσο ρόλο η ποσότητα, όσο η ποιότητα και ο βαθμός ικανοποίησης των ατόμων.

Γιατί οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο sex σε σύγκριση με το παρελθόν;

Αναμφισβήτητα, πάντως, τα συνολικά αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως οι άνθρωποι κάνουν όλο και λιγότερο sex, σε σύγκριση με το παρελθόν. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει πως ένας σημαντικός λόγος είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι πλέον δεν κάνουν εύκολα γάμους και δεν συνάπτουν σταθερές σχέσεις.
Επιπλέον, ο καθηγητής Sherman σημειώνει πως ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας είναι η αδυναμία των νέων σήμερα -λόγω των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών- να ξεκινήσουν την ανεξάρτητη ζωή τους όσο νωρίς το έκαναν οι προηγούμενες γενιές, με αποτέλεσμα να ζουν στο σπίτι των γονιών τους πολύ περισσότερο, δεδομένο που πιθανά επηρεάζει τη δυνατότητά τους να κάνουν σχέσεις.
Όσο για τη μείωση του σεξ ακόμα και ανάμεσα σε όσους έχουν σταθερό σύντροφο, ο Sherman υποθέτει ότι οι αιτίες βρίσκονται σε ορισμένες αλλαγές στην κουλτούρα μας.
Για παράδειγμα, οι ερευνητές λένε ότι η αλλαγή στον τρόπο ψυχαγωγίας, ο οποίος γίνεται πλέον με τη μορφή κατανάλωσης διαδικτυακού περιεχομένου (βλέπε π.χ. Netflix) και η αλλαγή στον τρόπο αλληλεπίδρασης (βλέπε social media) δυσκολεύει τα πράγματα. Η αφιέρωση χρόνου μπροστά από μία οθόνη μειώνει τον χρόνο που κανείς μπορεί να αφιερώσει στον σύντροφό του.
Ο καθηγητής Sherman προσθέτει πως ακόμη ένας παράγοντας που παίζει ρόλο στη μείωση της συχνότητας του sex είναι η αλλαγή της δυναμικής που υπάρχει μεταξύ ανδρών και γυναικών. “Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα πράγματα, τα οποία έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου -οι ρόλοι των δύο φύλων τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι«, σημειώνει.
Πηγή:pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: