ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Με 4.000 κενά το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά σχολεία

πηγή : detegr
Με 4.000 κενά το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά σχολεία – Διαφωνίες για τις αλλαγές στα ολοήμερα
Το φλέγον ζήτημα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι το γεγονός ότι δεν γίνονται διορισμοί μόνιμων, για έβδομη συνεχή χρονιά, προκειμένου να καλυφθούν τα οργανικά κενά τα οποία η ΔΟΕ εκτιμά στις 7.500-8.000, δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικινής.
Ακόμη, η ΔΟΕ εκτιμά ότι με τις αλλαγές στα ολοήμερα σχολεία ο εν λόγω θεσμός μετατρέπεται σε «μια καθαρά προαιρετική δομή» που σταδιακά θα οδηγεί σε απαξίωση.
Οι δάσκαλοι ζητούν να γίνουν υποχρεωτικά και τα δύο χρόνια της προσχολικής εκπαίδευσης, αλλά και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη στους είκοσι στο δημοτικό και στους δεκαπέντε στο νηπιαγωγείο.

ΠΑΤΡΑ: Διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια για τα κενά στα σχολεία
Στο περιθώριο καταγγέλλει πως άφησε την Αχαΐα η κυβέρνηση, όσον αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο πρόεδρος των Δασκάλων Πάτρας, αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Αχαΐας, Τάσος Σταυρογιαννοπουλος. Όπως αναφέρει ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός διορισμού εκπαιδευτικών τόσο νωρίς, η Αχαΐα έμεινε για άλλη μια φορά στο περιθώριο. Από τα 201 κενά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που ζητήθηκαν καλύφθηκαν μόλις τα 64. Άρα, ξεκινάμε τη χρονιά με 137 κενά ειδικοτήτων. Σε δασκάλους και νηπιαγωγούς είχαμε μηδενικές προσλήψεις ενώ τα κενά είναι ανυπολόγιστα, γιατί κυρίως δεν έχει γίνει προγραμματισμός στελέχωσης των ολοήμερων τμημάτων. Το Ολοήμερο σχολείο δέχεται έτσι ένα επιπλέον πλήγμα και είναι αδύνατο να παραχθεί εκεί παιδαγωγικό έργο με συνωστισμό τόσων μαθητών σε κάθε τμήμα και χωρίς δασκάλους.
Θα πρέπει να αναφέρουμε πως δεκάδες εκπαιδευτικοί αναπληρωτές ξενιτεύτηκαν σε άλλους Νομούς και άλλοι δε διορίστηκαν καθόλου, γιατί είχαν ζητήσει μόνο την Αχαΐα ως περιοχή διορισμού. Η απογοήτευση είναι μεγάλη για άλλη μια φορά στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η σχολική χρονιά ξεκινά με πολλαπλά προβλήματα. Σήμερα οι εκπαιδευτικοί έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: