ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Δυσμενείς... μεταθέσεις σε νησιά

Μήπως ήρθε η ώρα της δημιουργίας οικημάτων εκπαιδευτικών στις άκρως τουριστικές περιοχές;

Είναι δυνατόν, οι εκπαιδευτικοί που πάνε να διδάξουν σε σχολεία τουριστικών περιοχών, να αντιμετωπίζονται σαν τουρίστες! 
Απαράδεκτο και εξωφρενικό!!
Το υπουργείο απλός θεατής, στο τεράστιο αυτό πρόβλημα!!!

kathimerini.gr
 ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ
Τα Κυκλαδονήσια αποτελούν προορισμό ζωής για χιλιάδες τουρίστες ανά την υφήλιο, για τους Ελληνες εκπαιδευτικούς, όμως, θεωρούνται... «δυσμενής μετάθεση». Το πρόβλημα, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς που μίλησαν στην «Κ» υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δεν είναι νέο. «Οσο πιο τουριστικό το νησί τόσο χειρότερο για μας», λέει ο Βασίλης, που έχει υπηρετήσει σε Μήλο και Μύκονο. «Οι κενές θέσεις στα σχολεία της Μυκόνου είναι οι τελευταίες που καλύπτονται», επιβεβαιώνει ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, «κάθε χρόνο καταγγέλλουμε τα υφιστάμενα προβλήματα, ενώ προσπαθούμε να προτείνουμε λύσεις». Επί παραδείγματι, έχουν συντάξει λίστα με σπίτια που έχουν ενοίκια έως 300 ευρώ, τα οποία δίνουν στους άρτι αφιχθέντες. Πέρα, όμως, από το ενοίκιο, οι εργαζόμενοι της Μυκόνου πληρώνουν 1,73 το λίτρο τη βενζίνη, 3,5 ευρώ το κυβικό νερού, αυξημένο ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα, «τσουχτερά» ακτοπλοϊκά κ.ά. Η έκπτωση 50% που ίσχυσε με διυπουργική απόφαση αφορούσε μόνον μια διαδρομή – αυτή της εγκατάστασης των αναπληρωτών τον Σεπτέμβριο.

«Στη Μύκονο, με 300 ευρώ έβρισκες δωμάτιο κατάλληλο μόνον για τουρίστες που είχαν ξεφαντώσει και ήθελαν μόνον έναν υπνάκο, όχι για να στεριώσεις μια ολόκληρη σχολική χρονιά», θυμάται ο Βασίλης, «κατέληξα σε ένα δίχωρο δωμάτιο για 450 ευρώ, το οποίο κλήθηκα να αδειάσω το Πάσχα». Στη Μήλο «ήταν πιο φθηνά τα ενοίκια, αλλά πιο ακριβά τα προϊόντα». Και όλα αυτά συνέβαιναν πριν από τον... ανεμοστρόβιλο του airbnb, αλλά και την κορύφωση των αφίξεων στα δημοφιλή νησιά. «Για 35 τ.μ. ζητούν 550 ευρώ στα Φηρά, για 24 τ.μ. στην Περίσσα 620 ευρώ», σημειώνει αποκαμωμένη υπάλληλος στη Σαντορίνη, «έχουν βγάλει από διαμερίσματα νοικάρηδες ετών, για να τα διαθέσουν μέσω airbnb». Η εικόνα αναπληρωτών καθηγητών να διανυκτερεύουν σε παραλίες της Σαντορίνης προκάλεσε αίσθηση. «Αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε διάταξη νόμου που ψηφίστηκε στις 31 Ιουλίου και δίνει τη δυνατότητα σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 18.000 κατοίκων να στηρίξουν τη σίτιση και στέγαση των δημόσιων λειτουργών», δήλωσε στην «Κ» ο δήμαρχος Μυκόνου, Κων/νος Κουκάς, ευελπιστώντας να θέσει ένα τέλος στο αέναο πρόβλημα. «Θα προσδιορίσουμε τον αριθμό των επωφελούμενων και θα συνθέσουμε νέο προϋπολογισμό», διευκρινίζει, «ήδη φιλοξενούμε περίπου δέκα εκπαιδευτικούς, που μας ζήτησαν βοήθεια μετά τον αγιασμό».

Στη Ρόδο, καθηγητές και φοιτητές αναζητούν εναγωνίως ένα σπίτι, «που να μην είναι υπόγειο ούτε αποθήκη παλιών επίπλων και να ενοικιάζεται με συμφωνητικό». Αυτές ήταν οι «κόκκινες γραμμές» της νεοδιόριστης Σ.Λ. «Απευθύνθηκα σε μεσίτες, που με αγνόησαν λόγω χαμηλού budget, τηλεφώνησα σε αγγελίες εφημερίδων, αλλά τελικά απέδωσε μόνο το “από στόμα σε στόμα” και η περιήγηση στο νησί». Ο μισθός της θα είναι 750 ευρώ και το ενοίκιο 270, «και παρ’ όλα αυτά νιώθω τυχερή». Οι εν λόγω συνθήκες δημιουργούν δημοσίους υπαλλήλους πολλών ταχυτήτων: «τους ντόπιους που έχουν και άλλα εισοδήματα, τους μόνιμους και τους αναπληρωτές, που χωρίζονται σε πλήρους ή μειωμένου ωραρίου». Ορισμένοι δεν κρύβουν την πικρία τους. «Οι νησιώτες επιζητούν την κάλυψη των κενών στα σχολεία, αλλά μας συμπεριφέρονται υποτιμητικά όταν ζητούμε μια καλύτερη τιμή στο ενοίκιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: