ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Η 30η Ιανουαρίου αργία και για Δημοτικά. Ήταν αργία για Γυμνάσια και Λύκεια

Προεδρικό διάταγμα τεσσάρων μηνών και άρχισαν να το τροποποιούν!

Το σχετικό άρθρο, λίγες μέρες πριν "βρει" την πρώτη του εφαρμογή, καταργείται!!
Αιωνία του η μνήμη!!!


Άρθρο 3 παρ. 2, περιπτ. δ του ΠΔ79/2017
2. Εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία πραγματοποιούνται:
δ) στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.

Καταργείται η παραπάνω διάταξη με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, ο υπουργός παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
Σύμφωνα με την τροπολογία η ημέρα των Τριών Ιεραρχών μετατρέπεται σε αργία και δεν θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και ο καθιερωμένος εκκλησιασμός των μαθητών/μαθητριών.

Η Αιτιολογική Έκθεση όπως κατατέθηκε στη Βουλή, αναφέρει:
Με την παρ. 3 (του Άρθρου 26) ορίζεται ότι η εορτή των Τριών Ιεραρχών αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, καταργείται η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112) η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, σε αντίθεση με την περίπτ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 2 του π.δ. 104/1979 (Α΄ 23) που ορίζει ρητά ότι η ίδια ημέρα αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: