ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Eurostat: Ένας στους τρεις Έλληνες χωρίς θέρμανση

Εν αναμονή της έλευσης του Φυσικού Αερίου στην περιοχή μας, με την ελπίδα πως  η τιμή του θα είναι προσιτή για τα νοικοκυριά μας

Η θέρμανση των κατοικιών μας έχει αναχθεί σε μείζον κοινωνικό ζήτημα!
Ο λαός για να ζεσταθεί, απαιτεί αν όχι την κατάργηση, τουλάχιστον την άμεση μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ποιους τελικά εξυπηρετεί και συμφέρει το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης; 
Την τελευταία πενταετία οι αγανακτισμένοι και "θολωμένοι" πολίτες ξοδεύοντας και τις τελευταίες οικονομίες τους, άλλαξαν τον τρόπο θέρμανσης λόγω του ακριβού πετρελαίου, αγοράζοντας σόμπες ή λέβητες ξύλου και pellet, θερμοπομπούς, κλιματιστικά και ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά, προκειμένου να ζεσταθούν οικονομικότερα. Η πολιτεία για μία ακόμη φορά απούσα και ανήμπορη να προτείνει στο λαό ασφαλείς και φθηνούς εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης. 
Βουλευτές όλων των κομμάτων ημιορεινών και ορεινών περιοχών, επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια "παθητική στάση" διαμαρτυρόμενοι, αραιά και πού, με "χλιαρές" ερωτήσεις στη Βουλή, μάλλον, για το θεαθήναι...

ΤΟ ΕΠΙΜΥΘΙΟ...
Η καλύτερη φασολάδα μαγειρεύεται στην ξυλόσομπα!

dikaiologitika.gr
Το 9% των πολιτών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε πως δεν μπορεί να διαθέσει τα απαιτούμενα χρήματα προκειμένου να εξασφαλίσει κατάλληλη θέρμανση για την κατοικία του, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.
Mπορεί το μέγιστο ποσοστό -11%- να είχε καταγραφεί σε αντίστοιχη έρευνα του 2012, αλλά παραμένει υψηλό για μια ΕΕ που θέλει να πρεσβεύει μια κοινωνία ευημερίας και διασφάλισης των στοιχειωδών δικαιωμάτων για τους πολίτες της.
Η εν λόγω έρευνα έχει προεκτάσεις και για τη χώρα μας. Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη χειρότερη θέση καθώς περίπου ένας στους τρεις πολίτες αδυνατεί να έχει επαρκή θέρμανση. Το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών που βιώνουν την παγωνιά είναι στη Βουλγαρία με 39%, και ακολουθούν η Ελλάδα και η Λιθουανία με 29%, η Κύπρος 24% και η Πορτογαλία 22%.
Αντίθετα, Λουξεμβούργο και Φινλανδία είναι τα δύο κράτη με το μικρότερο πρόβλημα, καθώς μόλις το 2% αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: